آموزش روش های همدردی کردن با دیگران

همدردی کردن
   

آیا تمایل دارید همدردی کردن را یاد بگیرید؟ لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید. هر زمان که یکی از دوستان دچار حادثه ناخوشایند شود، بیش از هر زمان دیگری برای کنار آمدن با مسائل و مصائب و ادامه‌ی مسیر چالش برانگیز زندگی به پشتیبانی اطرافیان و دوستان نیازی مبرم خواهد داشت.

کلمات کلیدی:(روش های همدردی| همدردی کردن با دیگران|همدردی )

مدت زمان مطالعه:۵ دقیقه

این حقیقت انکار ناپذیر، در مورد اکثر افراد صدق می کند. لذا منطقی و عاقلانه است اگر بگوییم باید تمام افراد جامعه(از تمام نژادها، جنسیت ها و رده های سنی مختلف) با شیوه های درست حمایت‌ های روحی – عاطفی آشنایی داشته باشند. عدم آشنایی با روش های پشتیبانی های روحی و عاطفی و ناتوانی در همدردی با دوستان، باعث می‌شود شنیدن درد دل دیگران، کاری سخت و دشوار به ‌نظر برسد. اکثر افراد هنوز به درستی اهمیت همدردی کردن را درک نکرده اند و نمی دانند در موقعیت های اینچنینی چه واکنشی از خود نشان دهند. در این مقاله سعی می کنیم نکاتی را ارئه کنیم که توانمندی شما در حمایت های عاطفی و همدردی کردن را تقویت کند.

 

چطور و چگونه همدردی کنیم؟

متأسفانه قریب به اتفاق مردم در برهه یا برهه هایی از زندگی ‌شان دچار اندوه و ناراحتی می شوند. این غم و غصه ممکن است از فقدان یکی از وابستگان، طلاق گرفتن و فروپاشی بنیان خانواده، یا پیشامدهای غیر مترقبه دیگر در رویدادهای روزمره زندگی نشات گرفته باشد. زمانی که شخصی گرفتار چنین وضع و اوضاعی شود به پشتیبانی خانواده دوستان و آشنایان خود بیش از پیش نیاز خواهد داشت. از اطرافیان چنین فردی هم انتظار می‌رود که کاملا حرفه ای و آگاهانه با او همدردی کنند و پای صحبت هایش بنشینند.

مسلما اطرافیان، دوستان و آشنایان در شرایط و اوضاع بحرانی، می‌توانند با رفتار و گفتارشان دردهای فرد مورد نظر را تسکین دهند و موجب قوت قلب و اطمینان خاطر او شوند.

مراحل همدردی کردن

۱-صادقانه رفتار کنید و شعار ندهید

به دوست یا فرد مورد نظرتان بفهمانید که برای شما اهمیت دارد. با شعار دادن و اظهار فضل کردن تنها او را عذاب می دهید. بنابراین سعی کنید کاملا صادقانه احساسات، عواطف و رفتارهای محبت آمیزتان را به او منتقل کنید. ناشیانه عمل نکنید و آگاه باشید که در شرایط بحرانی دوستتان بیش از سایر مواقع نیاز به کمک دارد. بنابراین به او بگویید که هر کمکی از دستتان بر می آید را از وی دریغ نخواهید کرد. برای شروع همدردی، رفتارهای به ظاهر خوش رنگ و لعاب را کنار بگذارید و اظهار تاسفتان را صادقانه به زبان بیاورید. با کردارهای ناپسند زخمی بر زخمی دوستتان خواهید گذاشت و منظور از کردار ناپسند، عدم صداقت و تظاهر است.

با جمله “خیلی متاسفم. هر کمکی خواستی به خودم بگو” شروع کنید. البته توجه داشته باشید که همدردی کردن زبانی کافی نیست، حتما برای عملی کردن گفته هایتان راه مناسبی پیدا کنید. مثلا برای عملی کردن گفته هایتان می توانید عملا از بچه ها مراقبت کنید و به فرد مورد نظر اطمینان دهید که حواستان به بچه ها هست تا او با خیال آسوده به سایر کارها(مثل مراسم خاکسپاری) برسد.

همدردی کردن

۲-خودتان را با رفتارهایش وفق دهید، پذیرای رفتارش باشید

شاید همان اتفاقی که اکنون او در حال تجربه کردنش هست را شما خیلی وقت پیش تجربه کرده باشید. اما توجه داشته باشید که قرار نیست هر رفتاری را که شما در چنین موقعیتی داشته اید، او نیز داشته باشد. شاید مثلا شما در غم فقدان یکی از وابستگانتان ترجیح می داده اید که سکوت کنید و غمتان را سکوتتان مخفی می کرده اید. اما قرار نیست که دوستتان هم در چنین موقعیتی سکوت کند. شاید او تمایل داشته باشد که عمیقا اشک بریزد. بنابراین به جای رنجاندن، سعی کنید با او همراه شوید. به او بگویید که حسش را درک می کنید. به او بفهمانید که سختی اش را حس می کنید و با بی قراری هایش ناراحت می شوید.

البته توجه به یک نکته ضروری است، بهتر است که به جای استفاده از جملاتی که بار منفی دارند عبارات مثبت را بکار ببرید. مثلا به جای گفتن “از دست دادن عزیزان غم بزرگی است و من حست را درک می کنم”، بگویید “ظاهرا شرایط کمی سخت به نظر می رسد، موافقی کمی در این مورد حرف بزنیم؟”.


همچنین ببینید:

ویژگی های هیجانی نوجوانان و راه های برخورد درست

رابطه افسردگی و عدم تمرکز حواس

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال


 

۳-از این شاخه به آن شاخه نپرید

زمانی که دوستتان دچار مشکلی شده است سعی کنید روی همان موضوع تمرکز کنید و راه حل مناسبی برای آن پیدا کنید. موضوع را دائم عوض نکنید چرا که دوستتان دچار سردرگمی خواهد شد. در شرایط بحرانی با عوض کردن موضوع، فقط فرد را کلافه و خسته می کنید. بنابراین توصیه می شود به گونه ای رفتار کنید که از صحبت هایتان خسته نشود و پس از این که به وی اطمینان دادید که در هر شرایطی از حمایت خواهید کرد، سعی کنید او را تنها بگذارید.

 

۴-نصیحت کردن و پند و اندرز دادن ممنوع

همدردی کردن با نصیحت و توصیه مشفقانه تفاوت دارد. در هنگام ناراحتی هیچ کس حاضر نیست پای اظهار فضل کردن دیگران بنشیند. به جای غر زدن، یا نصیحت های به ظاهر آرامش بخش، سعی کنید از جملات و عبارات صحیح استفاده کنید. جملاتی مانند “زمان همه چیز را درست می کند” حامل نوعی خودبزرگ بینی است. با چنین جملاتی فرد فکر می کند که شما دید بالا به پایین نسبت به او دارید. تا دوستتان از شما مشورت نخواست لطفا از مشاوره دادن و نصحیت کردن صرف نظر کنید.

 

۵- از بحث کردن در مورد عقاید و اعتقادات پرهیز کنید

خیلی ها تا به وضعیتی بغرنج می رسند فکر می کنند برای همدردی کردن باید بحث دین و ایمان را پیش بکشند. دین و ایمان شاید برای برخی افراد آرامش بخش باشد و شاید برای برخی دیگر تاثیر چندانی نداشته باشد. بنابراین توصیه می شود بحث را اعتقادی و شرعی نکنید.

همدردی کردن

۶-در طرز صحبت کردنتان بسیار حساس باشید

با صدایی آرام با دوستتان صحبت کنید. اگر قصد دارید با صدای بلند همدردی کنید توصیه می شود از این کار پرهیز کنید. چرا که همدردی کردن با صدای بلند نوعی استرس و اضطراب در فرد به وجود می آورد.

برای یادگیری تکنیک های کامل تر و دقیق تر حتما از مراکز مشاوره درخواست مشورت کنید.

سایت زندگی ما با کادری متعهد، متخصص و مجرب در زمینه های مختلف از جمله ارائه تکنیک های دقیق همدردی کردن آماده خدمت رسانی به شما بزرگواران می باشد. مزیت های این مرکز شامل، مشاوره تخصصی روانشناسی، مشاوره توسط برترین روانشناسان کشور، امکان تماس در تمام طول روز بدون رزرو و وقت قبلی، مشاوره آنلاین و در لحظه، مشاوره با خانم یا آقا به انتخاب شما، مشاوره بر اساس تعرفه سال گذشته نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بدون نیاز به مراجعه حضوری و ترافیک و مشکلات حمل و نقل می شود. همین مزیت های سایت زندگی ما است که در کنار کادر متخصص آن، این مرکز را از سایر مراکز متمایز می کند.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی با برترین متخصصان کشور از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل با شماره ۰۲۱۲۸۴۲۹۷۷۶تماس حاصل فرمایید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه