اولویت شما دنیای مجازی تان هست یا واقعیت زندگی؟

دنیای مجازی
   

دنیای مجازی چیست؟ زمانی شبکه های اجتماعی به معنای فیسبوک و البته تا حدودی توییتر بود؛ البته کاربران ایرانی این شبکه ها خیلی زیاد نبودند و به لطف سرعت اینترنت کم، اکثریت مردم، به ویژه نسل پدر و مادرها، به کار خود مشغول بودند و خبری هم از معنی لایک و کامنت نداشتند؛ نه مثل امروز که این واژه ها برای پیر و جوان تعریف شده و بسیاری از مردم هر روز میزان زیادی در فضای مجازی وقت صرف می کنند.

کلمات کلیدی(دنیای مجازی|دلایل وابستگی دنیای مجازی|ترک وابستگی دنیای مجازی| بهترین مرکز مشاوره )
زمان مطالعه تخمینی : ۶دقیقه

دنیای مجازی و استفاده منفی از آن

دنیای مجازی

یکی از مزایای دنیای مجازی ارتباط با دوستانی است که مدتها از یکدیگر بیخبرند؛ پیدا کردن دوست قدیمی دلنشین و لذتبخش است به شرطی است که منجر به تداوم پایداری دوستی و ارتباط صمیمانه در زندگی واقعی شود؛ نه اینکه واقعیات هم فقط در فضای مجازی حضور داشته باشند. دوستی ها و آشنایی های جدید هم بدون شناخت واقعی از افراد می تواند بسیار خطرناک باشد مخصوصا برای جوانان. از سوی دیگر، شبکه های مشابه از عوامل مهم تخریب روابط خانوادگی و حتی افزایش نرخ طلاق به شمار میروند! در ادامه با دیگر معایب دنیای مجازی آشنا خواهید شد.


بیشتر بخوانید

موبایل در همنشینی های خانوادگی را حذف کنید.

اثرات اعتیاد به موبایل بر شغل و زندگی شخصی

علایم اعتیاد به گوشی هوشمند و چک کردن های مداوم


گذر عمر

در این روز ها، زندگی روزمره چند برابر با شتاب بیشتر رو به حرکت شده و کارهایی که قبلا مدت زمان طولانی انجام می شد، به آسانی و به سرعت انجام می شود؛ با این وجود تقریبا همه ما وقت نداریم! منظورم قادر به همه کارهای خود برسیم نیست. به نظر شما چرا؟

به گمان من دنیای مجازی باعث شده است که بخشی از زندگی در یک بعد دیگری از فضا – زمان بگذرد، از لحاظ جسمی در دنیای واقعی هستیم اما به لحاظ روحی در فضایی دیگر سفر می کنیم و زمانی که برگشتیم، زمان واقعی خود را گذرانده و از آن غافل شده ایم. شاید شبیه داستان های علمی تخیلی یا شاید چیزی شبیه خواب است، با این تفاوت که در این فاصله، مغز استراحت نکرده بلکه فعالیت زیادی نیز داشته است. این موضوع بدین معنی است که از دست دادن عمر گرانبها که مخصوص جوانان جامعه است، زیان بزرگی است.

فراموشی

عدم استراحت کافی مغز باعث می شود که از وظایف روزانه غافل شده و عدم تمرکز کافی بر موضوعات مختلف و گاه بسیار مهم ایجاد شود. بماند که وابستگان شدید دنیای مجازی، لحظه ای از اندیشۀ آن ناتوانند و حتی در زندگی واقعی نیز در اندیشه اتفاقات گروه های تلگرامی و پست های اینستاگرام خود هستند. این موضوع در نهایت موجب خستگی فکری و فراموشی می شود. بگذریم از این که خستگی فکری تا چه حد می تواند روی سلامت جسمی تاثیرگذاری باشد.

لذت نبردن از زندگی واقعی

هنگامی که شما به یک موسیقی محلی یا رویداد محلی بروید تلفن همراه را گرفته و میدان دید خود را با ۵ اینچ محدود می کنید؟ نیازی به خرید بلیط برای این وجود ندارد! مطمئنا بسیاری از مردم به زودی فیلم را آپلود و بعد از مراسم آن را تماشا می کنند.

امیدوارم که به این گروه از مردم تعلق نداشته باشید، اما اگر قبلا این کار را انجام داده باشید، بهتر است بدانید که لذت بردن از لحظه ای که در آن هستید، مهم تر از اشتراک گذاری آن با دوستان مجازی است!

مشکلات سلامتی

گشت و گذار در دنیای مجازی در حالت خواب یا نشسته انجام می شود و طبیعی است که اختصاص زمان زیادی برای انجام این کار باعث کاهش فعالیت بدنی و مشکلات گوارش می شود؛ البته افرادی هستند که حتی هنگام راه رفتن یا پیاده روی، ذهن آنها جای دیگری است!

فراموش نکنید که آرتریت مفاصل انگشتان و مچ دست نمی تواند به دلیل کار زیاد با صفحه نمایش لمسی یا حتی ماوس و صفحه کلید و تاثیر صفحه بر روی بینایی نادیده گرفته شود.

کاهش مطالعه

مطالعه را اگر از دیدگاه خواندن یک کتاب یا کتاب الکترونیکی نگاه کنیم، یکسان است؛ با گسترش شبکه های اجتماعی، میزان مطالعه به شدت کاهش یافته است. مطالبی که در پست های مختلف به اشتراک گذاشته شده، هدفمند نیست و نمی تواند به عنوان “مطالعه” خوانده شود.

فراموش نکنید که آرتریت مفاصل انگشتان و مچ دست نمی تواند به دلیل کار زیاد با صفحه نمایش لمسی یا حتی ماوس و صفحه کلید و تاثیر صفحه بر روی بینایی نادیده گرفته شود.

اطلاعات درست یا غلط

شبکه های اجتماعی محلی اطلاعات زیادی را به فرم های مختلف اشتراک می کنند؛ با این حال، درصد بالایی از محتوای مشترک به اندازه کافی منابع قابل اطمینان ندارد. بعضی اوقات احکام یا اشعار به افرادی اطلاق می شود که نمی توان تشخیص داد درست است یا غلط. نمونه های این ها بسیار هستند: شخصیت های غیرواقعی یا روایات نادرست زندگی مردم، احادیث و اشعار که از حسین پناهی، فروغ فرخزاد، و حتی مولانا بزرگ به آنها نسبت داده می شود  ، در حالی که از آثار این بزرگان به دور بوه و حتی اما دورغ است، طلاعات دروغین علمی بیان شده توسط محققان مانند انیشتین، نیوتن و پروفسور سمیعی! قبل از انتشار این نوع محتوا، بهتر است از حقیقت مطمئن شوید.

املا و نوشتن

ورود زبان گفتاری به زبان نوشتار، به خودی خود، هیچ مشکلی ندارد، در صورتی که حداقل تلفظ صحیح کلمات انجام شود. پیش از اینکه شعر و ادبیات فارسی به کتاب های کاغذی محدود می شد، عرصه شعر و ادبیات فارسی در معرض خطر کمتری برای جایگزینی اشتباهات املایی بود و اگر خطا توسط نویسنده ایجاد می شد، در مرحله ویرایش اصلاح می گشت، در حالی که شبکه ها در دسترس عموم قرار دارند. فرصتی برای انتشار درست کلمات نیست.

کمپین ها و چالش های بیهوده

تا کنون، مبارزات و چالش هایی با اهداف مفید و مشخص که واقعا قابل ستایش هستند شکل گرفتند، اما درگیر شدن در مبارزات انتخاباتی برای حمایت از یک جنایتکار یا چالش بی معنی و بیهوده است و چیزی جز اتلاف وقت و انرژی نیست!

 

ترک وابستگی دنیای مجازی با مشاوره تلفتی مجیب

دنیای مجازی

در این مطلب بیشتر نکات منفی شبکه های اجتماعی را عنوان کردیم، در حالی که هرگز نمی توان مزایای آنها را نیز انکار کرد، موارد ذکر شده عمدتا به دلیل استفاده بی رویه و نادرست از دنیای مجازی است، پس باید قبل از فعالیت در شبکه های اجتماعی فرهنگ استفاده و روش کار با آنها را بیاموزیم.

از آنجا که وابستگی به دنیای مجازی ذهنی است تا جسمی ، روش ترک دنیای مجازی هم متفاوت است و بخش روانپزشکی در ترک آن اهمیت خاصی دارد.  به همین دلیل لازم است ترک دنیای مجازی را تحت نظارت یک روانشناس بالینی و حمایت از یک روانشناس برای بهبود مهارت و بهبود روابط بین فردی بپردازیم. درمان های ارائه شده توسط روانشناسان و روانپزشکان می تواند میزان بازگشت فرد به استفاده بیمارگونه از دنیای مجازی را کاهش دهد. برای ترک اعتیاد به شبکه های مجازی، می توانید با مشاور متخصص روانشناسی مجیب برای مشاوره تماس بگیرید. برای تماس با کارشناسان متخصص سایت زندگی ما برای از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا صفر با شماره  zendeghima.irاز سراسر ایران تماس بگیرید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه