انواع اختلالات عصبی رشدی را بشناسیم

اختلالات عصبی رشدی
   

انواع اختلالات عصبی رشدی را بشناسیم

از نظر همه ی شما به عنوان والدین فرزندتان زیباترین و باهوش ترین است. با کوچکترین کلام و حرکات او ذوق زده می شوید و قند در دلتان آب می شود گویی تنها فرزند شما چنین توانایی دارد. با لذت تمام روزها و لحظه ها را صرف نگریستن به او و رشد و نمو و بالندگی اش می کنید. اختلالات عصبی رشدی در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرد.

کلمات کلیدی:(اختلالات عصبی |انواع اختلالات عصبی| انواع اختلالات عصبی رشدی |مشاوره کودک )
مدت زمان مطالعه: ۸ دقیقه

اما شاید در بین شما والدینی هم باشند که از بسیاری از این لذت ها محروم باشند نه اینکه چون فرزندی ندارند بلکه فرزندشان به دلیل داشتن بعضی مشکلات نمی تواند همچون همسالان خود عملکردی متناسب داشته باشد و پا به پای آنها پیش رود. اختلالات عصبی رشدی یکی از مشکلاتی است که ممکن است والدین با آن درگیر باشند که به واسطه ی آن شور و لذت پدر یا مادر بودن ممکن است از آنها دریغ شود و حتی دچار مشکلات و بحران های بسیار در خانواده شوند. اما باید دانست که این بچه ها هم می توانند پیشرفت کنند و زندگی مفیدی داشته باشند و این در گرو توجه و تلاش شما والدین عزیز است.

اختلالات عصبی رشدی

در این مقاله چه اطلاعاتی را در اختیار شما گذاشته ایم

ابتدا توضیحی در مورد اختلالات عصبی رشدی ارائه می دهیم تا با آن آشنا شوید. سپس نشانه های آن را برای شما شرح می دهیم که مهمترین عامل در شناخت و درمان یا کنترل آنها می باشد. از علل اختلالات عصبی رشدی با شما خواهیم گفت و در نهایت انواع آن را به طور مختصر برای شما بیان می نماییم.

اختلالات عصبی رشدی چیست

اختلالات عصبی رشدی

اختلالات عصبی رشدی به گروهی از بیماری ها اتلاق می شود که در دوران رشد یعنی کودکی و تا قبل از رفتن کودک به دبستان بروز می کند که مشکلاتی را در روند زندگی کودک و عملکرد مغز، شخصی، ارتباطات، تحصیلی، اجتماعی و شغلی او به وجود می آورد. نکته ای که بسیار قابل توجه است این است که اغلب این بیماری ها با هم اتفاق می افتند.

در اختلالات عصبی رشدی با افزایش سن کودک و رشد او تغییرات مهمی در ساختار ذهنی و عملکرد او صورت می گیرد و منجر به بروز رفتارهایی خاص از او می شود.

از آنجایی که اختلالات عصبی رشدی از دوران کودکی و در همان ماه ها و سنین اولیه آغاز می شود، پدر و مادرها با تشخیص به موقع آن می توانند از صدمات و مشکلات احتمالی که در آینده برای کودک پیش می آید جلوگیری کنند. برای تشخیص و اتخاذ رفتار و عملکرد مناسب در مواجهه با این کودکان شما نیاز به مشورت و راهنمایی با افراد متخصص و مشاور دارید.

مرکز مشاوره ی روانشناسی تلفنی مجیب آماده است تا هرگونه خدمات را در زمینه ی مشاوره ی اختلالات عصبی رشدی به شما والدین عزیز ارائه نماید. مشاوران ما به شما خواهند گفت چه رفتارها و برنامه ای برای این کودکان در نظر بگیرید تا مهارت های آنها پرورش یابند و در بزرگسالی با حفظ استقلال خود با کمترین مشکل بتوانند به زندگی خود ادامه دهند. شما می توانید در طول تمام ایام هفته حتی روزهای تعطیل با شماره تلفن ثابت zendeghima.ir از  ۸ صبح الی ۱۲ شب تماس حاصل نمایید و مشکلات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید.

این نشانه ها را در کودکان مبتلا به اختلالات عصبی رشدی جستجو کنید

اختلالات عصبی رشدی

شما به عنوان پدر و مادر وظیفه ی خطیری در زیر نظر داشتن روند رشد و نمو کودک خود و فعالیت های او دارید و باید نسبت به مغایرت های غیر عادی عملکرد کودک خود حساس بوده و با پزشک متخصص مشورت نمایید.نشانه های اختلالات عصبی رشدی در اکثر این یماری ها مشترک هستند که در صورتیکه که زود تشخیص داده شوند تاثیر بسیار زیادی بر روند درمان کودک و تغییر زندگی آینده ی او دارد.  این نشانه ها در بازه های مختلف سنی به شکل زیر نمود می یابند :

نشانه ها در ۳ ماهگی

  1. لبخند نزدن در رو به رو شدن با آدم ها
  2. عدم واکنش به چهره ی افراد جدید
  3. عدم توانایی در دنبال کردن اجسام متحرک
  4. عدم تلاش به صحبت کردن و برقراری ارتباط کلامی
  5. عدم واکنش به صداهای بسیار بلند یا ناگهانی
  6. عدم توانایی در پیدا کردن اشیا

نشانه ها در ۷ ماهگی

  1. عدم توانایی لبخند زدن، خندیدن یا به کار بردن اصوات جیغ مانند برای ارتباط
  2. تلاش زیاد برای دستیابی به اشیا و نا موفق بودن در آن
  3. عدم بروز رفتارهای محبت آمیز
  4. عدم توانایی در برگرداندن سر برای نگاه کردن به دیگران
  5. عدم انجام فعالیت هایی شبیه بازی کردن
  6. انجام اقدامات ناکارآمد برای جلب توجه
  7. عدم بر انگیخته شدن و بروز واکنش به هیچ چیز

نشانه ها  در ۱۲ ماهگی

  1. عدم توانایی در چهار دست و پا راه رفتن حتی با وجود کمک شما
  2. عدم تلاش برای برقراری ارتباط کلامی و صحبت کردن
  3. عدم توانایی در اشاره کردن به چیزی هایی که برای او مهم یا جالب است
  4. عدم توانایی در تکان دادن سر یا انجام آن به سختی

مقالات پیشنهادی ما برای شما :

 

علل اختلالات عصبی رشدی

رشد و تکامل سیستم عصبی و مغز نقش کلیدی در سلامت جسم و روان کودک دارند. پیدایش کوچکترین مشکل در آن در اوایل زندگی کودک می تواند باعث بروز بسیاری از مشکلات ذهنی و رفتاری گردد. علل اختلالات عصبی رشدی بسیار زیاد است ولی می توان طیف گسترده ای از مشکلات ژنتیکی، اختلالات ایمنی بدن، بیماری های عفونی، بیماری های متابولیک، مشکلات تغذیه ای، آسیب های فیزیکی و تروما و عوامل محیطی را در آن دخیل دانست. در ادامه به اختصار به توضیح بعضی از این علل می پردازیم:

علل ژنتیکی: هرگونه تغییر، کاهش و افزایش یا جا به جایی در کورموزوم های انسان در قبل تولد می تواند سیستم رشد عصبی جنین و کودک را به خطر بیاندازد. بیماری های اختلالات عصبی رشدی مانند سندرم دان و X شکننده از این دست بیماری ها هستند.

اختلال در عملکرد سیستم ایمنی: واکنش سیستم ایمنی بدن مادر یا جنین به وجود باکتری و عفونت می تواند سیر تکامل مغزی جنین را دچار مشکل کند که پس از تولد منجر به بروز بعضی رفتاری های غیر عادی در حرکات او می شود. بیماری پانداس یکی از این دسته اختلالات است.

محرومیت: یکی از دیگر علل اختلالات عصبی رشدی محروم ماندن کودک از مراقبت های عاطفی و اجتماعی است که باعث اختلال در تکامل و رشد ساختار شناختی مغز می شود.

بیماری های عفونی: عفونت های مغز مثل مننژیت در بدو تولد، یا عفونت های مادر زادی مثل سفلیس می تواند سیستم مغزی و عصبی جنین یا کودک را به شدت تحت تاثیر قرار داده و عملکرد صحیح آن را با مشکل مواجه کند. برخی نمونه های اسکیزوفرنی با منشاء بیماری های عفونی تشخیص داده شده است.

اختلالات متابولیک: اختلالاتی که مربوط به سیستم سوخت و ساز بدن یا متابولیک بدن هستند مانند دیابت یا فنیل ممکن است باعث اختلالات عصبی رشدی در کودک یا نوزاد شود. عقب ماندگی ذهنی یکی از اختلالات ناشی از فنیل است.

عدم تغذیه ی مناسب: کمبود مواد غذایی لازم در بدن مادر بر سیستم رشد و تکامل مغز و جسم جنین بسیار موثر است و ساختار سیستم عصبی جنین را دچار اختلال می کند. کمبود ید می تواند باعث بروز عقب ماندگی ذهنی و کرتینیسم شود.

آسیب های فیزیکی: آسیب های مادر زادی به دلیل نارسایی زودرس هنگام تولد یا آسیب های مغزی یا تروما و ضربات فیزیکی بعد از تولد می تواند عملکر مغز کودک را با مشکل رو به رو کند.

انواع اختلالات عصبی رشدی

اختلالات عصبی رشدی

اختلالات عصبی رشدی انواع بیماری های ذهنی و رفتاری را شامل می شوند.

  1. عقب ماندگی ذهنی یا ناتوانی عقلانی

یکی از شایعترین انواع اختلالات عصبی رشدی است که در آن کودک توانایی ذهنی مناسبی برای تجزیه و تحلیل مسائل، استدلال، حل مسئله، قضاوت کردن، برنامه ریزی، یادگیری و آموزش ندارد. از این رو کودک نمی تواند به لحاظ فکری و عملی فردی مستقل باشد، از عهده ی مسائل شخصی خود بر بیاید یا مسئولیت اجتماعی بپذیرد.

  1. اختلالات ارتباط

در این اختلال فرد در استفاده از زبان، گفتار و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران ناتوان است. به درستی صحبت نمی کند یا درک درستی از زبان ندارد. آواهای غیر متعارف ادا کرده یا با لکنت زبان حرف می زند. همچنین در برقراری ارتباط کلامی یا غیر کلامی با دیگران دچار مشکل می باشد.

  1. اختلال طیف اوتیسم  

اختلال اوتیسم مربوط به ناتوانی فرد در برقراری روابط اجتماعی و تعامل با دیگران است. فرد مبتلا به اوتیسم از درک روابط اجتماعی، حفظ آن و نحوه ی برقراری ارتباط دانش و آگاهی درستی ندارد.

  1. اختلال بیش فعالی-کم توجهی

کودکان بیش فعال رفتارهایی مانند بی توجهی، بی نظمی، فراموشکاری، عدم گوش دادن به حرف های دیگران، بی قراری و نا آرامی، مشکل در نشستن، مداخله و مزاحمت در فعالیت های دیگران را از خود نشان می دهند.

  1.   اختلال یادگیری خاص

این اختلال زمانی بروز می کند و خود را نشان می دهد که کودک به مدرسه رفته و در انجام تکالیف و آموزه های خود مانند خواندن ، نوشتن و حل مسائل و ریاضی دچار مشکل می شود.

  1.  اختلالات حرکتی

اختلالات حرکتی یکی از انواع اختلالات عصبی رشدی کودکان است که از نشانه های آن مشکل در یادگیری و انجام مهارت های حرکتی می باشد. اینگونه کودکان دست خط های ناخوانا دارند، در انجام کارهای عملی مشکل داشته و اصطلاحاً بی دست و پا هستند. اختلال حرکتی گاهاً به صورت تیک هایی در ظاهر فرد مثل شانه بالا انداختن، صاف کردن گلو  و … بروز می کند.

اختلالات عصبی رشدی

اگر متوجه هر یک از نشانه های اختلالات عصبی رشدی که در این مقاله بیان شده است در کودک خود شدید قطعاً باید برای تشخیص و درمان آن به متخصص اطفال مراجعه نمایید. علاوه بر آن شما و کودکتان در کنار درمان های پزشکی به مشاوره ی روان درمانی و روانشناسی کودک هم نیازمند هستید تا بتوانید بستری مناسب برای ادامه ی زندگی کودک خود و عملکرد ذهنی و رفتاری بهتر او فراهم آورید. مشاوران مرکز روانشناسی تلفنی مجیب از بهترین متخصصان روانشناسی کشور هستند که می توانند توصیه ها و راهکارهای ارزشمندی برای شما در مقابله با اختلالات عصبی رشدی کودکتان داشته باشند. شما می توانید از هر نقطه ای از کشور با شماره تلفن ثابت zendeghima.ir بدون نیاز به گرفتن کد یا صفر و گرفتن وقت قبلی تماس بگیرید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه