ترنسکشوال چیست؟

ترنسکشوال
   

ترنسکشوال، ترا جنسی، و ترنسکچوال برگردان و ترجمه هایی از transexual است. برخی بجای این موارد از اختصارات تی اس یا ترنس هم استفاده می کنند. ترنسکشوال به طور دقیقتر معادل نارضایتی جنسیتی است.

در ادبیات روزمره، ترنسکشوال به افرادی گفته می شود که هویت جنسیتی برایشان مفهومی مبهم است؛ زن یا مرد هستند اما زن یا مرد بودنشان برایشان خوشایند نیست. افرادی که هویت جنسیتی متناقضی دارند و به طور مثال شاید فردی اندام جنسی مردانه داشته اما رفتار و شخصیت جنسیتی اش زنانه باشد و بالعکس.

ترنسکشوال از وجود روحی که در جسمی نامتجانس و متضاد دمیده شده است خبر می دهد. تضاد و عدم تناسب ممکن است در رفتارهای اجتماعی نمود پیدا کند. ترا جنسی به افرادی اشاره می کند که دچار اختلال هویت جنسیتی شده اند و تطابقی بین اندام جنسی و رفتارهایشان دیده نمی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترنسکشوال می توانید به صورت روزانه از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب با سایت زندگی ما تماس حاصل نمائید.

ترنسکشوال فردی است که روحیه و خلقیاتش با اندام جنسی اش در تضاد آشکار است. مثلا فردی که مرد است اما علاقه زیادی به آرایش های زنانه دارد و خودش را مانند خانم ها آرایش می کند، مانند آن ها حرف می زند و عشوه گری های زنانه در راه رفتنش مشهود است.

به موجب ترنسکشوالیسم فرد دچار آشفتگی جنسیتی شده و از جنسیتش ابزار نارضایتی می کند. یک ترنس از نظر جسمی کاملا سالم است و اندام جنسی اش هیچ مشکلی ندارد. اما فرد از نظر روحی – روانی دچار آشفتگی می شود اذعان می کند که جنسیت و شخصیتش با یکدیگر سازگار نیست و از عدم تطابق جنسیتی خود ابراز ناراحتی می کند. برخی مواقع کار تا جایی بیخ پیدا می کند که فرد تصمیم به تغییر جنسیت می گیرد.

ترنس مرد به زن یا Male to Female یا MTF یا Trans woman

ترنسکشوال

به ترنس هایی که هنگام تولد با اندام تناسلی ذکور(مردانه) به دنیا می آیند در حالی که روح، تفکرات و خواسته هایشان کاملا در تضاد با وضعیت جسمی و اندام جنسی شان است. تفکرات یک MTF کاملا زنانه است. ترنس مرد به زن شامل مراحلی است که عبارتند از:

  • اقدام به درمان های پزشکی مانند مصرف استروژن و پروژسترون (هورمون درمانی) ، جراحی تغییر جنسیت
  • اقدام به تغییر اسناد و مدارک شناسایی مانند ، شناسنامه ، پاسپورت، نام، و غیره
  • ایجاد تغییراتی در ظاهر و بدن مانند تغییر در پوشش، تن صدا، طرز راه رفتن، حالت ها و پوزیشن ها بدنی، آکسسوری و غیره

ترنس زن به مرد یا Female To Male یا FTM یا Trans man

ترنسکشوال هایی که هنگام به دنیا آمدن، اندام جنسی شان زنانه است اما روح، تفکرات و خواسته هایشان در تضاد به اندام تناسلی شان است. یک ترنسکشوال FTM کاملا تفکرات و رفتاری مردانه دارد حال آن که اندام جنسی اش زنانه است.

اعتقاد روانشناسان اما این است که مجموعه ای از اختلالات و مشکلات روانی باعث می شود که فرد در آینده دچار اختلالات جنسیتی شود. در واقع، شکل گیری اختلال جنسیتی ریشه در مشکلات روحی – روانی افراد دارد.

ترنس زن به مرد شامل مراحلی است که عبارتند از:

  • اقدام به درمان های پزشکی مانند مصرف تستسترون (هورومون درمانی)، و جراجی های تغییر جنسیت
  • اقدام به تغییر نمودهای اجتماعی، مانند تغییر لباس و پوشش و تغییر نام
  • اقدام به اصلاح مدارک و اسناد شناسایی مانند تغییر و اصلاح شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و غیره.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترنسکشوال می توانید به صورت روزانه از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب با سایت زندگی ما تماس حاصل نمائید.

شروط لازم برای تشخیص یک فرد به عنوان فرد مبتلای به اختلال هویت جنسیتی( ترنسکشوالیسم):

۱-اگر فرد اشتیاق و میل شدید و دائمی داشته باشد که در قالب جنسیتی جنس مخالف زندگی کند احتمالا او مبتلای به اختلال هویت جنسیتی است

۲-اگر شواهد و مدارکی در زندگی و رفتار فرد مبنی بر وجود تضاد در جنسیت و شخصیت وجود داشته باشد احتمالا او مبتلای به اختلال هویت جنسیتی است

۳-اگر شواهد و مدارک پزشکی مبنی بر وجود تضاد در جنسیت و شخصیت وجود داشته باشد احتمال می رود که فرد مبتلای به اختلال هویت جنسیتی باشد

۴-اگر فرد دو جنسه یا هرمافرودیت نباشد در حالی که تضاد میان جنسیت و شخصیتش محسوس است احتمال می رود که او مبتلای به اختلال هویت جنسی باشد.

دلایل ایجاد اختلال هویت جنسیتی یا ترنسکشوال

متخصصان دلایل بسیاری برای بروز ترنسکشوال ذکر کرده اند. به باور متخصصان، اختلال هویت جنسیتی با عواملی مانند ژنتیک، کارکرد مغز، و ساختار مغزی در ارتباط است. گفته شده که اگر خانم ها در دوران بارداری بیش از حد مجاز، آندروژن مصرف کنند احتمال ابتلای کودک به اختلال هویت جنسیتی افزایش خواهد یافت.

گروهی دیگر از محققان بر این باورند که شکل گیری ترا جنسی با مسائل روانشناختی در ارتباط است. هر دو گروه (چه گروهی که از منظر پزشکی این موضوع را مورد بررسی قرار داده اند و چه گروهی که ترا جنسی را از زاویه روانشناختی مورد کندوکاو قرار داده اند) دلایل و شواهدشان قابل قبول است.

بر خلاف بسیاری از مردم که دوران جنینی را جزو دوران زندگی به حساب نمی آورند، محققان عرصه طب و پزشکی معتقدند که دوران جنینی حساس ترین دوره زندگی افراد است. اختلال هویت جنسیتی یا ترنسکشوالیسم به باور پزشکان، در دوران جنینی شکل می گیرد.

مقالات پیشنهادی مجیب

زمانی که فرد ۴ یا ۵ ماهه است در قسمتی از هیپوتالاموس مشکلاتی ایجاد می شود. قسمتی از هیپوتالاموس مربوط به ویژگی های جنسیتی است و اختلال در آن قسمت باعث می شود که فرد در آینده دچار اختلالات جنسیتی شود. تغییراتی که در هیپوتالاموس رخ می دهد باعث می شود فرد با شکل و شمایلی دخترانه یا پسرانه به دنیا بیاید اما از ۳ یا ۴ سالگی، بر خلاف چهره اش رفتار کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترنسکشوال می توانید به صورت روزانه از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب با سایت زندگی ما تماس حاصل نمائید.

سایت زندگی ما ترنسکشوال

ترنسکشوال

اعتقاد روانشناسان اما این است که مجموعه ای از اختلالات و مشکلات روانی باعث می شود که فرد در آینده دچار اختلالات جنسیتی شود. در واقع، شکل گیری اختلال جنسیتی ریشه در مشکلات روحی – روانی افراد دارد. در هر حال، چه از زاویه پزشکی و چه از زوایه روانشناسی به این موضوع بنگریم، به ناگوار بودن آن خواهیم رسید. یک ترنس موجودی اخلاق ستیز نیست و رفتارش عامدانه نیست. به جای این که این افراد را ایزوله و محدود کنیم بایستی راه های درمان این عزیزان را هموار کرد.

سایت زندگی ما با کادری متعهد، متخصص و مجرب در زمینه های مختلف از جمله درمان اختلالات ناشی از ترنسکشوال آماده خدمت رسانی به شما بزرگواران می باشد. مزیت های این مرکز شامل، مشاوره تخصصی روانشناسی، مشاوره توسط برترین روانشناسان کشور، امکان تماس در تمام طول روز بدون رزرو و وقت قبلی، مشاوره آنلاین و در لحظه، مشاوره با خانم یا آقا به انتخاب شما، مشاوره بر اساس تعرفه سال گذشته نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بدون نیاز به مراجعه حضوری و ترافیک و مشکلات حمل و نقل می شود. همین مزیت های سایت زندگی ما است که در کنار کادر متخصص آن، این مرکز را از سایر مراکز متمایز می کند.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی با برترین متخصصان کشور از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل با شماره ۰۲۱۲۸۴۲۹۷۷۶تماس حاصل فرمایید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه