نشانه های افسردگی زنان را بیابید و به موقع درمان کنید
نشانه های افسردگی زنان متنوع است و این تنوع به دلیل جایگاه های مختلف و نقش های متفاوتی است که یک زن در طول زندگی خود می پذیرد و یا گاهی متحمل می شود. گاهی در نقش مادر، خواهر، همسر، مادر، کارمند، دوست وغیره قرار می گیرد و در طول نقش آفرینی به دلیل پیچیدگی های این نقش ها دچار افت و خیزان های زیادی می شود. نشانه های افسردگی زنان با تغییرات خلق و خویی همراه است که ممکن است در اثر یک شکست عشقی و یا تغییرات هورمونی بعد از زایمان باشد.
کلمات کلیدی( نشانه های افسردگی زنان | افسردگی زنان | درمان افسردگی زنان | علائم افسردگی زنان | کنترل افسردگی زنان |مشاوره روانشناسی )
زمان مطالعه تخمینی : ۸ دقیقه
با این حال در این مقاله قصد داریم تا در مورد
- دلایل و نشانه های افسردگی زنان
- علائم و نشانه های افسردگی زنان
- درمان افسردگی
نشانه های افسردگی زنان: دلایل افسردگی
علت نشانه های افسردگی در زنان دلایل گوناگونی می تواند باشد از جمله مسائل ژنتیکی، هورمونی، روانی و اجتماعی از دلایل عمده و اصلی این بیماری هستند که با ریشه یابی این علائم می توان افسردگی را درمان کرد. با توجه به این دلایل نامبرده در بخش زیرین به صورت خلاصه هر یک را بیشتر توضیح می دهیم.
مشکلات ژنتیکی و هورمونی
از نظر بیولوژیکی،افسردگی در خانواده هایی اتفاق می افتد – که با توجه به شواهد علمی مبنی بر اینکه برخی از ترکیبات ژنتیکی مستعد ابتلا به افسردگی نیز هستند، در حالی که برخی از ترکیبات ژنتیکی دیگر نسبت به آن مقاوم تر می باشند.
اگرچه عوامل محیطی با روابط ژنتیکی ارتباط دارند. به همین دلیل است که برخی ژن ها بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی می باشند، زیرا عدم داشتن خانواده سالم و روابط اجتماعی مناسب می توانند انعطاف پذیری و خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند.
سایر عوامل بیولوژیک و هورمونی یکی از احتمالات نزدیک در مورد نشانه های افسردگی زنان هستند. مسائل مربوط به دوران بارداری، زایمان، شیردهی، دوران پیری – یائسگی و دوره های قاعدگی عوامل خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهند. اکثر این موارد ناشی از عدم تعادل هورمونی و نوسانات سریع در هورمون های تولید مثل است. مشکلات بهداشتی به طور کلی، به ویژه بیماری های مزمن یا مشکلات جنسی می تواند موجب افسردگی در زنان شود.
علل روانشناختی
زنان بیشتر نسبت به مردان به افسردگی مبتلا هستند. با توجه به عواطف بیشتر و پر رنگ تر زنان،آن ها بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند. طی یک سری از تحقیقات پزشکان به این نکته پی برده اند که نشانه های افسردگی زنان از دوران بلوغ با رشد یک سری افکار منفی آغاز می شود که با عدم آگاهی نسبت به آن و ندانستن ریشه این افکار منفی موجب سرگشتگی و در نهایت افسردگی زنانه می شود.
با شروع رشد و بلوغ جسمی و فکری و نیز تغییرات آشکار جسمی، در برخی مواقع وجود استرس های محیطی که به دنبال عادت های ماهیانه و برجستگی های بدنی اتفاق می افتد، همگی در ایجاد نشانه های افسردگی زنان موثر و تاثیر گذار هستند. که به دلیل ناشناخته بودن در بسیاری از شرایط مشکلات روحی خود را نشان می دهند. البته باید گفت که این ناشناخته بودن به سطح زندگی و یا حتی جامعه بر می گردد و مشکلات عدیده ای را به جای درمان با خود به همراه می آورد.
زمانی که این نشانه های افسردگی زنان درمان نشوند، بیماری افسردگی لایه لایه می شود و در نهایت درمان را سخت می کند.
علل اجتماعی
دلایل اجتماعی متعددی وجود دارد که می تواند مسبب نشانه های افسردگی زنان باشد که حتی شاید از دو علت قبلی هم احتمالات بیشتری را در خود داشته باشند. از جمله عدم آموزش مهارت های مورد نیاز جهت مقابله با مشکلات، انتخاب اشتباه روابط وانتخاب شیوه نادرست زندگی همگی عامل های اساسی در افسردگی هستند.
زنان به طور متفاوت نسبت به مردان بیشتر تحت تاثیر روابط وشرایط زندگی قرار می گیرند. به عنوان یک زن، احتمال بیشتری وجود دارد که افسردگی را از مشکلات زناشویی یا روابط جنسی، مشکلات مربوط به عدم تعادل کار و زندگی، مشکلات مالی و رویدادهای زندگی روزمره از جمله از دست دادن یکی از عزیزان تجربه کنند.
علاوه بر علل بیولوژیکی، روانشناختی و اجتماعی در مورد افسردگی که در بالا ذکر شد، روانشناسان بر آورد کرده اند که عوامل خطر افسردگی در زنان نیز به دلایل زیر بیشتر از بقیه عوامل در حال رشد و گسترش می باشند:
- مرگ پدر و مادر قبل از ۱۰ سالگی
- از دست دادن شغل، مشکلات در روابط عاطفی، طلاق
- سوء استفاده فیزیکی یا جنسی در دوران کودکی
- سابقه اختلالات خلقی
- استفاده از داروهای خاص
علائم و نشانه های افسردگی زنان
علائم و نشانه های افسردگی زنان از یک زن به زن دیگر کاملا متفاوت است. اما بعضی از علائم و نشانه های رایج در بخش زیر آمده است:
- احساس ناامیدی و غم و اندوه
- تحریک پذیری، اضطراب و گناه
- احساس خستگی، خستگی شدید
- از دست دادن علاقه به فعالیت های قبلی لذت بخش
- ناتوانی در تمرکز یا به یاد آوردن جزئیات
- افکار خودکشی یا تلاش هایی برای خودکشی
- اختلالات خواب؛ خواب بیش از حد یا خیلی کم، بی خوابی
- تغییرات اشتها – خوردن بیش از حد یا خیلی کم
- علائم جسمی – درد، گرفتگی عضلانی، سردرد، مسائل گوارشی، حساسیت پستان، التهاب
- کمبود انرژی
- احساس عدم کنترل خلقی
- نوسانات خلق و خو و وسواس
- حملات ترس و هراس
- احساس تنش
- بی علاقه در فعالیت های روزانه و روابط
درمان افسردگی زنانه
اگر شما یک زن هستید و از افسردگی رنج می برید بهتر است که برای بهبود کیفیت زندگی خود به دنبال درمان باشید. اولین اقدام شما باید یک ملاقات با یک پزشک و یا متخصص روانشناسی باشد. پزشک شما به شما یک سری پرسش ها و تست هایی را برای مشخص کردن بیماری های زمینه ای که موجب افسردگی شما شده به شما می دهد تا تعیین کند آیا ممکن است بعضی از داروها برای شرایط افسردگی شما مناسب باشد یا اینکه وجود افسردگی شما به خاطر دارو هایی است که در حال مصرف به هر دلیل هستید، باشد.که در نهایت راهکار درمانی ویژه را به شما ارائه دهد.
پزشک مربوطه سوالاتی در مورد حملات افسردگی، زمان آن ها، شدت، علائم ژنتیکی، شرایط کار و روابط عاطفی شما در تست ها و پرسش نامه های ارائه شده جویا می شود که در صورت تشخیص افسردگی شما را به یک روانشناس ارجاع خواهد داد.
سایت زندگی ما
بانوانی که در مسیر های کاری، عاطفی، شغلی و به طور کلی خانوادگی دچار آسیب و افسردگی شده اند، به راحتی می توانند با درمان به موقع و پیگیری های مرتب در ظرف چند جلسه شرایط بهبود خود را طی کنند و سلامتی خود را بدست اورند. متاسفانه بیماری های روحی در جامعه ما همچنان به عنوان یکی از بیماری های حاد روانی شناخته می شوند که این مشکلات به مرور زمان در حال گسترش هستند، دریغ از اینکه مراجعه به روانشناس گامی بلند در جهت ارتقای سلامتی و زندگی آینده فردی است.
در جهت این امر می توانید با سایت زندگی ما با شماره تلفن
zendeghima.ir در تمامی ایام هفته حتی روز های تعطیل از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ ظهر تماس حاصل فرمایید و از راهنمایی های روانشناسان و روانپزشکان متبحر این مرکز که سلامت روحی افراد زیادی را بر گردانده اند، صحبت کنید و راهکار های لازم را دریافت نمایید.
برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید
دیدگاه شما