شکل گیری هویت جنسی کودکان و اختلال جنسیتی

شکل گیری هویت جنسی کودکان
   

شکل گیری هویت جنسی کودکان به چه شکل است؟ هویت جنسیتی چیست؟ چه سنی را در بر می گیرد؟ چقدر خانواده و فرهنگ جامعه می توانند در شکل گیری و یا تخریب هویت جنسیت نقش داشته باشند؟ همه مردم معمولا یک تصویر واضح از داشتن یک زن یا یک مرد دارند.

کلمات کلیدی:(هویت جنسی کودکان|اختلال جنسیتی کودکان|شکل گیری هویت جنسی کودکان )

مدت زمان مطالعه:۵ دقیقه

آنها بسیاری از رفتارها یا فعالیت های خود را بر اساس این تصویر انتخاب می کنند. بنابراین، هویت جنسیتی تأثیر زیادی بر زندگی کل فرد از دوران کودکی تا بزرگسالی دارد. اما اگر یک هویت جنسی ناقص ایجاد شود، برای فرد مشکل ایجاد خواهد شد. مقاله زیر در مورد تکامل هویت جنسیتی و عوامل مرتبط با آن است.

شکل گیری هویت جنسی کودکان

شکل گیری هویت جنسی کودکان

هویت جنسی به معنی تشخیص ذهنی فرد از خود به عنوان یک مرد یا زن است. این ذهنیت در دوران کودکی شروع می شود و در نوجوانی قوی تر می شود و پایدار می شود. هویت جنسی، در واقع، رفتارهای بیرونی است که به صورت مردانه و زنانه و تصویر ذهنی درونی یک شخص مشخص می شود.

نقش فرهنگ در هویت جنسی

گرچه جنسیت مصداق زیست شناختی است، هویت جنسیتی به طور کلی از لحاظ فرهنگی تعیین می شود. جامعه چگونه هویت جنسیتی را تعریف می کند؟ بستگی به چارچوب های فرهنگی دارد. تعاریف فرهنگی هویت جنسیتی به نقش های اجتماعی جنسی مرتبط است. این نقشها به الگوهای بقای اجتماعی، چارچوبهای اقتصادی، سیستمهای ارتباطی، نظام مذهبی و غیره مربوط است.

رابطه هویت جنسیتی با نقش جنسیتی

مفهوم هویت جنسیتی مربوط به نقشهای جنسیتی است. نقش جنسیتی نمایانگر شخصیت بیرونی است که نشان دهنده هویت جنسیتی است. هویت جنسی تقریبا همیشه به عنوان یک نتیجه از ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی یا عوامل اجتماعی شناسایی می شود. از سوی دیگر، نقش جنسیتی جامعه با عوامل قابل ملاحظه ای مانند رفتار و ظاهر شناسایی می شود. به عنوان مثال، اگر کسی خود را به عنوان یک انسان در نظر بگیرد و احتمال بیشتری دارد که جنسیت شخصی خود را با اصطلاح مرد تعریف کند، هویت جنسی او مرد است. با وجود این نقش جنسیتی، او مردی است که ویژگی های مردانه در رفتار، لباس و شخصیت او دارد.

تکامل هویت جنسی از دوران کودکی

کودکان تا سن دو سالگی درباره جنسیت چیز زیادی نمی فهمند و رفتارهای جنسیتی زیادی نشان نمی دهند. مفهوم جنسیت در کودکان به تدریج بین ۳ تا ۵ سال سن شروع می شود. پیش از سن پنج سالگی، به نظر می رسد که بچه ها از پایداری مفهوم جنسیت درکی نمی کنند. به عنوان مثال، یک کودک جوان ممکن است از مدرس خود سوال کند، “آیا در کودکی یک دختر یا پسر است؟” یا یک پسر جوان ممکن است بگوید که او می خواهد مادر شود وقتی او رشد می کند.

پس از پنج سالگی، کودکان بر این باورند که تغییر در لباس و مدل مو، جنسیت را تغییر نمی دهد. از آنجا که کودکان شروع به فکر کردن درباره جنسیت می کنند، نقش های جنسیتی را در هویت های خود ترکیب می کنند. در سن ۵-۶، کودکان احتمال بیشتری برای پیوستن به گروه های همجنسگرا دارند. بیشتر به دنبال اطلاعات مربوط به جنس هستند. آنها همچنین در مورد استفاده از کلیشه های جنسیتی بسیار سخت گیرند. بین سنین ۷ تا ۱۰ ساله، بچه ها راحت تر و انعطاف بیشتری نسبت به حفظ محیط اطراف دارند. در این سن، پسران و دختران انتخاب راحت تر با اتومبیل یا عروسک بازی می کنند.

شواهد تحقیق

شکل گیری هویت جنسی کودکان

در یک مطالعه شناخته شده، روانشناسی کودکان به کودکان پیش دبستانی تصویر یک پسر و دختر جوان نشان داد. در تصویر اول، کودک بدون لباس ، در تصویر دوم با لباس جنسیتی خود، و در تصویر بعدی او با لباس جنسی مخالف بود. روانشناس تصاویری از یک کودک بدون لباس و با لباس و با لباس جنس مخالف را نشان داد و از او پرسید «آیا کودک یک دختر یا پسر است؟» سپس تصویر مشابهی از لباس جنس مخالف را نشان داد. سپس از کودکان پرسید آیا هنوز دختر یا پسر بود؟ اکثر کودکان زیر سن پنج سالگی فکر می کردند که یک پسر لباس دخترانه در حال حاضر یک دختر است. اعتقاد بر این بود که قبل از اینکه کودکان متوجه شوند که پسران ارگانهای جنسی مردانه و دختران با اندام جنسی زن دارند. به طور کلی، مراحل شکل گیری مفهوم هویت جنسیتی به شرح زیر است:

  • حدود دو سال: کودکان از تفاوت های فیزیکی بین دختران و پسران آگاهی دارند.
  • تا ۳ سالگی: بیشتر کودکان به راحتی می توانند خود را به عنوان دختر یا پسر تشخیص دهند.
  • حدودا ۴-۵ ساله: اکثر کودکان دارای حساسیت پایداری در هویت جنسی خود هستند.

نقش والدین در شکل گیری هویت جنسی کودکان

همه کودکان باید نقش های مختلف جنسیتی و سبک های مختلف بازی را دنبال کنند. والدین می توانند محیطی برای کودک فراهم کنند تا منعکس کننده تنوع در نقش های جنسی باشد. همچنین فرصت های مختلف برای هر کودک را تشویق می کند. برخی از ایده ها عبارتند از:

  • کتاب ها و پازل های کودکان که نقش های جنسیتی متفاوت را نشان می دهند. به عنوان مثال، یک پدر در خانه، یک مادر کارگر، یک پرستار مرد، یک افسر پلیس زن …
  • طیف وسیعی از اسباب بازی ها را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اسباب بازی های مختلف مانند اتومبیل، عروسک، ، بازی های اکشن و …
  • در ۶ سالگی، بیشتر وقت خود را صرف بازی با همجنسگرایان می کنند. آنها همچنین تمایل بیشتری به ورزش و فعالیت های مرتبط با جنسیت خود دارند. مهم است که اجازه دهید بچه ها در مورد دوستان، بازی ها، ورزش ها و فعالیت های دیگر انتخاب کنند. خوب است که بررسی کنید که گرایش های کودک شما به فعالیت ها و گروه ها بهتر شناخته شده است. همچنین مطمئن شوید که بدون تجربه تجاوز یا آزار و اذیت احساس می کنید.

همچنین ببینید:

بلوغ جنسی در دختران را بیشتر اهمیت بدهیم

بلوغ جسمی و جنسی در پسران

مشاوره کودک


مشاوره مجیب برای شکل گیری هویت جنسی کودکان

اختلال جنسی در مواردی اتفاق می افتد که احساسات فرد در مورد دوران کودکی یا جنسیت او با زیست شناسی جنسی وی ناسازگار است. به عنوان مثال، یک فرد با بدن کاملا مردانه و یک عضو جنس مذکر، به طور مداوم مانند یک زن احساس می کند. چنین شخصی تمایل به داشتن یک بدن زنانه دارد. او همچنین ترجیح می دهد او را به عنوان یک زن بشناسند. اختلاف بین جنس فیزیکی و ذهنی فرد از جنس او می تواند بر سلامت روانی و ارتباطات اجتماعی تاثیر بگذارد. اختلال جنسیتی ناشی از عدم هماهنگی هویت جنسیتی با هویت بیولوژیکی فرد است. چنین افرادی به طور کلی مستعد ابتلا به علائم اضطراب و افسردگی و مشکلات روابط اجتماعی در طول زندگی خود هستند.

برای تماس با کارشناسان متخصص مرکز مشاوره مجیب برای شکل گیری هویت جنسی کودکان طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا صفر با شماره  zendeghima.irاز سراسر ایران تماس بگیرید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

بدون دیدگاه