ترس های طبیعی کودکان تا سن ده سالگی و راهکار
ترس های طبیعی کودکان کدام است؟ ترس یک پاسخ احساسی، عاطفی و فیزیکی است که هر فرد هنگامی که با خطر واقعی مواجه می شود، احساس می کند. این واکنش را می توان از هنگام تولد مشاهده کرد و برای جلوگیری از خطر وقتی بسیار شدید نباشد مفید است.کودکان زمانی که با ترس مواجه می شوند، مضطرب می شوند، بنابراین بهتر است به آنها آموزش دهید که چگونه با این احساسات کنار بیایند تا بتوانند با چنین احساساتی در آینده رفتار کنند. در این بخش از مجیب، ما اطلاعات مهمی را در مورد ترس های طبیعی کودکان به شما ارائه خواهیم داد.
کلمات کلیدی:(ترس های طبیعی کودکان|ترس کودکان|درمان ترس کودک )
مدت زمان مطالعه:۵ دقیقه
ترس های طبیعی کودکان در مراحل مختلف سنی
ترس کودک از ۶ تا ۸ ماهگی شروع می شود و قبل از یک سالگی طبیعی است، اما به تدریج نوع ترس از کودک با سن او تغییر می کند. یک کودک زیر یک سال از افراد ناآگاه از مردم نا آشنا می ترسد و احساس غم و ناراحتی می کند و به مادر متصل می شود.
دوره دوم ترس طبیعی زمانی است که کودک شروع به راه رفتن می کند، در این دوره کودک احساس مستقل و جدا شدن از مادر دارد و از ورود به محیط جدید و ناشناخته ناشی از عدم تجربه در برخورد با محیط جدید می ترسد.
محرک های او مانند جیغ زدن، رعد و برق، هیجان مثبت و منفی از کودکان یا والدین، اسباب بازی در حال حرکت در کودکان زیر دو سال، باعث می شود که کودک در همان زمان با ترس مواجه شود و بترسد. همچنین ممکن است کودک با دیدن ترس از همتایان دیگرش از این اسباب بازی، از اسباب بازی بترسد.
وقتی کودک مستقل از مادرش شده و راه رفتنش مستقل می شود، ترس آنها بدتر می شود، و والدین که در مورد ترساندن فرزندانشان نگران هستند، افرادی مضطرب و وسواسی هستند که نیاز به روانشناسی دارند.
به جای نگرانی در مورد کودک خود، بهتر است که آنها را در اطراف خود ببرید تا پس از ترس کودک، او را ببوسید و به تدریج با محرک ترسناک مواجه شوید و به او غذا یا اسباب بازی بدهید.
علل ترس در کودکان
یکی از مهمترین علل ترس در کودکان، مشکلات نظیر اضطراب، ترس از حیوانات، تاریکی و ترس از تنهایی است.
ترس از تاریکی متفاوت است و در میان کودکان ۷ تا ۵ ساله متفاوت است. بیشتر کودکان در این رده سنی از مرگ می ترسند و سؤال های مربوط به مرگ را می پرسند. در ۷ سالگی و با شروع مدرسه ابتدایی، ترس از مدرسه و پدیده ها و موقعیت ها در کودکان دیده می شود.
ترس های جدی در کودکان سلامت جسمی و روانی را تهدید می کنند و اگر درمان نشوند، این ترس باعث اختلالات جسمی، فکری و آموزشی در کودک می شود تا کودک نتواند از فرصت ها و توانایی های خود استفاده کند. برای درمان و کاهش میزان ترس در کودکان، بهتر است بدانید علائم ترس، علل ایجاد کننده و منبع ترس را بدانید.
ریشه های ترس کودکان
- ترس عقلانی یا سوء استفاده از کودک باید در تجربیاتش جستجو شود. و همانطور که در این بخشی از سایت ما خوانده اید، بیشتر ترس های کودک از مراحل رشد آن تحت تأثیر قرار می گیرند. مهمترین علل ترس در کودکان عبارتند از:
- از والدین به کودکان آموزش داده می شوند و الگوهای خاصی از ترس را به فرزندان خود منتقل می کنند.
- از آنجا که ترس کودک از مراکز بهداشتی و فرایند درمان است، این کودک تهدید می شود که یک نظم در خانه ایجاد کند، مثلا وقتی که به او می گویید: “شما باید بخورید یا بنوشید تا نمیرید” یا “اگر نمی خواهید بخورید ، دکتر شما آمپول می زند. “
- انتظارات شدید والدین کودک
- ترس از تجربیات و خاطرات وحشتناک کودکان
- عوامل بیولوژیکی، طبیعت و آمادگی جسمانی اولیه، آسیب پذیری و بیمار جسمی.
- پیشرفت عاطفی و مغزی ناکافی کودک، یکی دیگر از دلایل ترس در کودک است
- یکی از دلایل ترس در کودک داشتن والدین بیش از حد حامی، محافظه کار و محتاط است.
- مجازات می تواند باعث ایجاد ترس در کودک شود.
- برنامه ریزی پیش رو و آماده سازی کودک بیمار برای فرایند درمان باعث ترس در کودک خواهد شد.
- یکی از عواملی که باعث ترس در کودک می شود، قرار گرفتن در معرض خارجی ها، اشیاء جدید، صداهای غیر طبیعی، صداهای ناگهانی و بلند و شرایط و مکان های نا آشنا است.
- جدایی از مادر، دیگر اعضای خانواده و دوستان، یکی دیگر از دلایل ترس در کودک است.
- عقب ماندگی ذهنی و آسیب فیزیکی ناشی از بیماری و ترس از مرگ باعث ایجاد ترس در کودک می شود.
علامت ترس کودکان
هر علت ممکن است موجب اضطراب کودک شود و تأثیر ناخوشایند و مضر روی بدن و سلامت روان کودک را ایجاد می کند و کودک را ناراحت کند که کودک دارای نشانه هایی مانند عصبانیت، بی شرمی، عدم تصمیم گیری و وابستگی به دیگران را نشان می دهند.
همچنین ببینید:
رابطه تنش های خانوادگی و ترس کودکان از تاریکی چیست؟
رابطه ی ترس از تاریکی در دوران کودکی و ادامه آن در سنین بالاتر
ترس کودکان و نوجوانان را چگونه درمان کنیم
در آینده، این کودکان قادر نخواهند بود موقعیت های حساس شغلی داشته باشند و آنها می ترسند و قادر به حل مشکلات در حال حاضر نخواهند بود. مهم ترین نشانه های ترس عبارتند از:
- فرار از موقعیت ترسناک
- درخواست کمک
- چنگ زدن به بدن
- خشک شدن دهان
- جیغ
- لرزش
- پریدن رنگ صورت
- ضعف نفس
- افزایش ضربان قلب
- عرق کردن
- احساس خستگی
- از دست دادن کنترل ادرار
- قدرت تفکر و تصمیم کاهش می یابد
- لکنت زبان
- نگاه غیر طبیعی
مشاوره مجیب برای ترس های طبیعی کودکان
هنگامی که یک کودک از تاریکی می ترسد روبرو شود، ابتدا تاریکی را به معرفی کرد و سپس در تاریکی بازی کند تا محیط ترسناک برای او جالب باشد و ترس او ناپدید شود.
سرمشق دهی می تواند ترس کودکان را کاهش دهد. برای مثال، برای کاهش ترس کودک از حیوانات، بهتر است یک نقاشی برای آن حیوان یا نشان دادن عروسک یا مجسمه آن حیوان را نشان داد.
اخلاق رفتاری مثبت فرزندتان را پیدا کنید و پیگیری کنید و روی آن تمرکز کنید و شجاعت فرزندتان را افزایش دهید و فرزند را تشویق کنید. برای کاهش بخشی از ترس کودکان، رویکرد تدریجی کودک به محل و منبع ترسناک همراه با ایجاد سازگاری و یک محیط لذت بخش مانند روش تزریق می تواند از طریق یک بازی درمانی همراه با پخش انجام شود.
برای تماس با کارشناسان متخصص سایت زندگی ما برای ترس های طبیعی کودکان طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا صفر با شماره zendeghima.irاز سراسر ایران تماس بگیرید.
برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید
دیدگاه شما