افسردگی و پوکی استخوان: تاثیر افسردگی بر پوکی استخوان کاملا جدی است

افسردگی و پوکی استخوان یکی از نمونه مطالعات جدیدی است که اخیرا بیش از گذشته مورد بررسی و جدیت قرر گرفته است، این موضوع یعتی تاثیر افسردگی بر مشکلات استخوان و همچنین پوکی استخوان در مطالعات قبل تنها یک فرضیه بود، که با آزمایشات اخیر این موضوع به اثبات رسیده و در این مقاله سعی داریم تا افسردگی و پوکی استخوان؛ این دو بیماری روحی و جسمی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.
کلمات کلیدی:(افسردگی و پوکی استخوان|تاثیر افسردگی|عوارض افسردگی|مشاوره افسردگی)
مدت زمان مطالعه:۶ دقیقه
افسردگی و پوکی استخوان
همان طور که در بخش ابتدایی این مقاله هم گفته شد، این دو مقوله بیماری و تاثیر افسردگی بر بیماری های استخوانی تا قبل از آزمایشات اخیر چندان مشخص و واضح نبود تا اینکه یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه هارواردبر روی موش ها این موضوع را به اثبات رساند.
بهتر است در جربان مختصری از این آزمایشات باشید تا بهتر بتوانید این تاثیرات را در نظر بگیرید.
وقتی دانشمندان دو گروه از موش ها را در دو قفس جداگانه نگهداری کردند، هر کدام از قفس ها دارای شرایط زندگی متفاوتی بودند، یکی دارای سر و صدا، بدون مواد غذایی کافی ونور ناکافی بود و دیگری بر عکس اولی دارای نورپردازی درست، مواد غذایی مناسب، آرامش مطلق همراه بود، بعد از آزمایشات متوجه شدند که موش هایی که در شرایط نابسمان قرار داشتند، دارای فشار خون حاصل از استرس های محیط مورد نظر شده بودند.
همچنین بعد از ۴ هفته موش های افسرده با کاهش تراکم استخوانی مواجه شدند.
طبق همین آزمایش، استخوان های بدن هم در طول زمان رشد می کنند، دستخوش تغییرات قرار می گیرند که با توجه به نوع رژیم غذایی و شرایط روحی که بر بدن حاکم است، ، به رشد یا تحلیل استخوان منجر خواهد شد.
بنابراین افسردگی و پوکی استخوان بسیار به هم مرتبط هستند و می تواند مشکلات بسیار زیادی در حوزه استخوان ایجاد کند.
افسردگی و پوکی استخوان: آثار جانبی
در رابطه با افسردگی و پوکی استخوان عوامل متعددی دخیل هستند، که بسیاری از این عوامل شایع هستند و در زنان شاید بیش تر از مردان اتفاق بیفتد، مثلا دوران یائسگی، بعد از زیمان، دوران عادت های ماهیانه؛ جز مواردی هستند که با تغییرات هورمون های موجود در بدن همراه می باشند و خود می توانند در ایجاد افسردی و نظم هورمون های مغزی تاثیر بگذارند، همچنین همگی این عوامل در روند تغییرات خلقی و افسردگی که منجر به پوکی استخوان می شود، موثر و تاثیر گذار هستند.
علاوه بر این موارد قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا و اضطراب آور مثل از دست دادن یکی از نزدیکان، مشکلات اجتماعی، بیکاری اگر منجر به مصرف مواد اعتیاد زا و مشروبات الکلی شود،خود این عوامل محرک افسردگی هستند و بر پوکی استخوان و دیگر عوارض و ضایعات استخوانی به شدت تاثیر می گذارند.
علاوه بر مواد مصرفی و خوراکی مضر از سوی فرد افسرده، وجود قرص های ضد افسردگی هم می تواند دلیل دیگری بر کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان نیز باشد.
به طور مثال افرادی که قرص های ضد افسردگی مثل فلوکستین را مضرف می کنند، بیشتر از سایر افرادی که این قرص را مصرف نمی کنند، دچار شکستگی استخوان می شوند.
همچنین عدم مصرف برخی ویتامین ها، مانند ویتامین دی که در نور خورشید و مواد غذایی مثل ماهی موجود است، باعث شکل گیری افسردگی و تاثیرات مستقیم شکستگی و پوکی استخوان می شود.
افسردگی و پوکی استخوان: درمان افسردگی
طبق آنچه که از ابتدای مقاله راجع به افسردگی گفته شد و تاثیری که این بیماری روحی بر روی استخوان و تراکم استخوانی دارد، بهترین روش درمان و ممانعت با این بحران استخوانی، درمان افسردگی است، با تحقیقاتی که روانشناسان انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که در بیش تر بیماری های جسمی و روحی همیشه پای افسردگی در میان است و عامل بیشتر بیماری های جسمی همین افسردگی می باشد.
از جمله کاهش تراکم استخوانی که یکی از بیماری های شایع این روز ها می باشد، به خصوص بالای سنین ۵۰ و ۶۰ سال است که نیاز به مراقبت های بیشتری است.
بنابراین مراقبت و پیشگیری از افسردگی اولین کار قبل از درمان بیماری های مزمن مثل پوکی استخوان است.
برای این امر باید فکر چاره جهت درمان افسردگی شید.اگر جز کسانی هستید که افسردگی دارند، پس به خود بیشتر اهمیت بدهید و ابتدا افسردگی را حل کنید، این درمان می تواند با قرص باشد و یا درمان ها و روش های طبیعی بدون قرص های شیمیایی، مثل استفاده از یوگا، ورزش، تمرین های روحی و روانی باشد.
اینگونه درمان ها زمانی جواب می دهند که بیماری در مرحله ابتدایی باشد و افسردگی به مرحله پیشرفته و یا فوق پیشرفته نرسیده باشد، در غیر اینصورت یک دوره درمان با دارو های ضد افسردگی را باید گذر کنید تا به مرحله عادی برسید و مشکل افسردگی از بین برود.
پس اگر احساس می کنید که دچار افسردگی شده اید و یا در آن به سر می برید، افکار مزاحم را بیرون کنید و به راحتی افسردگی خود را درمان کرده تا به بیماری های مخرب و جبران ناپذیری چون پوکی استخوان و دیگر امراض مبتلا نشوید.
همچنین ببینید:
با رویکرد های جدید درمان افسردگی آشنا شویم
خود کم بینی در زنان از علائم افسردگی است؟
مرکز مشاوره تلفنی مجیب
همان طور که ذکر شد افسردگی و پوکی استخوان جز بیماری های مزمن و خطرناکی هستند که اگر به موقع و درست درمان نشوند، می توانند سر منشا سایر بیماری های دیگر باشند که درمان را به طور قطع با مشکل مواجه خواهند کرد.
برای این منظور توسعه بیشتر پزشکان درمان افسردگی است تا از لحاظ روحی بیمار به یک حالت نرمال برسد و مجبور به مصرف دارو های ضد افسردگی که خود عامل ایجاد پوکی استخوان و سایر بیماری های خطرناک است، در امان باشند.
درمان افسردگی کار سخت و طاقت فرسایی نیست تنها همت بیمار و یاری مشاور ر می خواهد تا در همان وهله ی اول بیماری از بین برود.
همچننی در مرکز مشاوره درمانی مجیب بیماری های روحی با راهنمایی و مشاوره مورد نظر بیشتر از سمت یوگا، ورزش و همان طور که ذکر شد درمان های طبیعی و به دور از عوارض جانبی صورت می گیرد.
مشاوران مرکز مجیب بیمار ر به طور مستقیم وارد عرصه درمان می کنند و تنها با اکتفا به قرص های درمانی مسیر درمان را دنبال نمی کنند.
برای همین منظور اگر قصد درمان قطعی بدون هیچ گونه عارضه خطرناک هستید؛ توصیه می شود روند درمان افسردگی را با مرکز مشاوره مجیب طی کنید.
جهت تماس با مرکز مشاوره تلفنی مجیب با شماره تماس zendeghima.ir از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب حتی روز های تعطیل ارتباط برقرار کنید.
برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید
دیدگاه شما