مصرف سیگار : تحمل بوی بد دهان یک سیگاری برای افراد خانواده

عوارض سیگار کشیدن
   

خانواده را عذاب ندهیم! تحمل بوی بد دهان یک سیگاری برای افراد خانواده

در این مقاله سعی می شود ضمن بررسی اعتیاد به سیگار، عوارض، و راه های ترک آن نیز تشریح و تبیین شود. تاکید ما در این مقاله بر یکی از عوارض مهم اعتیاد به سیگار، یعنی بوی بد دهان است. مصرف سیگار در کشور ما بسیار رواج یافته و اقشار مختلف جامعه ایرانی به این ماده اعتیاد پیدا کرده اند.

کلمات کلیدی:(عوارض مصرف سیگار|بوی بد دهان یک سیگاری | ترک سیگار|مصرف سیگار و عوارض آن)
مدت زمان مطالعه: ۶ دقیقه

برخی افراد از عارضه های ناشی از مصرف سیگار کاملا بی خبرند این در حالی است که برخی دیگر کم و کیف عوارض مصرف سیگار را به خوبی می دانند. جای تعجب است، آن دسته از افرادی که از عوارض مصرف سیگار مطلعند جهت کنترل و ترک اعتیادشان اقدام نمی کنند. از عوارض مربوط به مصرف سیگار می توان به عارضه های قلبی – عروقی، مشکلات ریوی، آسم، بوی بد دهان، و سرطان های دهان و سینه اشاره کرد.

اما در میان موارد مذکور، موردی به چشم می خورد که بسیاری از افراد معتاد به سیگار از آن احساس شرم می کنند. بوی بد دهان یک فرد معتاد به سیگار علاوه بر این که خودش را رنج می دهد موجب اذیت و آزار سایر افراد نیز می شود. معتادان به سیگار، با در نظر گرفتن یک سری نکات قادر خواهند بود این عارضه را برطرف کنند. در ادامه به مصرف سیگار و عوارض آن، و راه های ترک سیگار خواهیم پرداخت.

 

آنچه خواهید دید:

  • مصرف سیگار و عوارض آن
  • راه های ترک سیگار

 

مصرف سیگار و عوارض آن

یکی از متخصصان مرکز تحقیقات، کنترل و پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد عارضه ها و مشکلات ناشی از اعتیاد به سیگار مدعی شده است که:

حدود ۱۵درصد از جمعیت کشورمان معتاد به سیگارند و یافته های محققان حاکی از آن است که بیشتر افراد معتاد در طیف سنی ۱۵ تا ۴۵ سال قرار دارند. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سن شروع مصرف سیگار، کمتر از ۱۲ سال است. همچنین یافته ها نشان می دهد در سال ۱۳۸۲ تقریبا ۱۰ درصد دانش آموزان دبیرستانی معتاد به سیگار بوده اند.

به باور متخصصان، از نظر جسمی تمام ارگان های بدن به دلیل مصرف سیگار و دخانیات آسیب می بیند. اندام های مهم بدن مانند قلب و عروق و ریه ها بیشتر در معرض خطرند و دود سیگار برای این اندام ها به مثابه سم است. یکی از شاخص ترین بیماری هایی که ۹۰ درصد افراد سیگاری از آن رنج می برند بیماری آسم است که مشکلات تنفسی ناشی این عارضه کیفیت زندگی فرد سیگاری را تحت تاثیر قرار می دهد. ذکر یک نکته بسیار ضروری است؛ افراد علاوه بر عدم مصرف سیگار، نباید در معرض دود سیگار قرار داشته باشند. احتمال سکته قلبی در افراد معتاد به سیگار حدودا ۵۰ درصد بیشتر از سایر افراد است.


همچنین ببینید:

اعتیاد به سیگار : ترک سیگار با دوری از افراد سیگاری

برنامه ریزی ترک سیگاری بر روی تقویم

نقش سیگار کشیدن و پیری زودرس


سرطان یکی دیگر از بیماری ها و عارضه هایی است که به دلیل مصرف سیگار بوجود می آید. در واقع مصرف سیگار احتمال ابتلای به سرطان را در افراد افزایش می دهد. احتمال ابتلای به سرطان سینه در خانم ها، و سرطان ها ریه، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه در آقایان با مصرف سیگار ارتباط مستقیم دارد. تقریبا ۹۰ درصد افراد سیگاری از بیماری سرطان ریه در مضیقه اند.

به تمام موارد فوق یک مورد دیگر را نیز باید اضافه کرد. در برخی موارد، عوارض ناشی از مصرف سیگار تنها خود فرد را عذاب می دهد. مثلا زمانی که فرد سیگاری به آسم دچار شود تنها خود اوست که از آسم رنج می برد. اما عوارض دیگری وجود دارد که موجب آزار هم فرد و هم اطرافیانش می شود. بوی بد دهان یکی از همان عارضه هاست. در مواجهه با بسیاری از افراد سیگاری حتما متوجه این موضوع شده اید. این موضوع نوعی شرم در افراد سیگاری بوجود می آورد که به موجب آن فرد از حضور در جمع خودداری می کند. یا در برخی مواقع فرد از نزدیک شدن به افراد واهمه دارد. در ادامه راهکارهایی برای ترک سیگار ارائه خواهد شد. توصیه می شود راهکارهای ذیل را زیر نظر یک مشاور به کار گرفته و تمام عوارض ناشی از مصرف سیگار را از بین ببرید.

مصرف سیگار

 

راه‌های ترک سیگار

۱-برای ترک سیگار، دلیل محکمی داشته باشید: زمانی که شما برای ترک سیگار دلیل قانع کننده ای داشته باشید راحت تر و در زمان کوتاه تری موفق به ترک سیگار می شوید.

۲-از شکست نترسید و به خودتان اطمینان داشته باشید: با توجه به این که در بدن افراد سیگاری مقدار نیکوتین کاهش می یابد، فرد در نبود این ماده احساس کمبود می کند. در واقع چون نیکوتین ماده ای اعتیاد آور است، فرد در نبود آن احساس کمبود می کند و برای مصرف سیگار وسوسه می شود.

۳-برای نیکوتین جایگزینی مناسب پیدا کنید: آدامس یکی از موادی است احتمال ترک سیگار را تا چند برابر افزایش می دهد. در اثر کمبود نیکوتین فرد احساس افسردگی، بی قراری و زودرنجی می کند بنابراین توصیه می شود از موادی استفاده کند که این بی قراری را کاهش دهد.

۴-ترک کردن سیگار را با مشاور، دوست و خانواده در میان بگذارید: دلگرمی و تشویق آشنایان محرک بسیار مهمی برای ترک سیگار است. ضمن این که راهنمایی های دقیق و مدبرانه یک مشاور یا روانشناس نیز در تسریع روند ترک سیگار بسیار تاثیرگذار است. با کمک تکنیک های رفتاردرمانی، می توان در ترک سیگار موفق تر عمل کرد.

۵-مضطرب نباشید: نیکوتین ماده ای است که فرد پس از مصرف آن احساس تسکین و آرامش(هر چند اندک و موقت) می کند. بنابراین سعی کنید از موقعیت های استرس زا دوری کنید. موقعیت های استرس زا فرد را برای مصرف سیگار ترغیب می کنند.
۶-الکل را کنار بگذارید: اگر به مصرف مشروبات الکلی عادت کرده اید بهتر است این مورد را کنار بگذارید. الکل از جمله موادی است که فرد را به مصرف سیگار ترغیب می کند.

۷-خانه و اتاقتان را پاکسازی کنید: فندک، جاسیگاری و کبریت ها را دور بریزید. وسایلی را که بوی سیگار گرفته اند شست و شو دهید.

مصرف سیگار

۸-تلاش کنید و خسته نشوید: شاید پروسه ترک سیگار کمی طولانی شود. اگر شکست خوردید خسته نشوید. از مشاورتان کمک بگیرید و با راهکارهای عملی و دقیق مجددا تلاش کنید.

۹-پیاده روی کنید: پیاده روی و ورزش کردن در ترک اعتیاد بسیار مفید است.

۱۰-مصرف میوه و سبزی را فراموش نکنید: در طول پروسه ترک سیگار، مصرف لبنیات، میوه و سبزیجات را در نظر داشته باشید. این خوراکی ها در کاهش میل به سیگار بسیار مفیدند.

۱۱-به فکر سلامتی خود و اطرافیانتان باشید: ترک سیگار باعث می شود قلبتان آرام تر بزند. ترک سیگار در کاهش فشار خون نیز بسیار موثر است.

تاکید می شود حتما در طول روند ترک، از مشاوران و متخصصان کمک بگیرید و نا امید نشوید.

سایت زندگی ما با کادری متعهد، متخصص و مجرب در زمینه های مختلف از جمله ترک سیگار آماده خدمت رسانی به شما بزرگواران می باشد. مزیت های این مرکز شامل، مشاوره تخصصی روانشناسی، مشاوره توسط برترین روانشناسان کشور، امکان تماس در تمام طول روز بدون رزرو و وقت قبلی، مشاوره آنلاین و در لحظه، مشاوره با خانم یا آقا به انتخاب شما، مشاوره بر اساس تعرفه سال گذشته نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بدون نیاز به مراجعه حضوری و ترافیک و مشکلات حمل و نقل می شود. همین مزیت های سایت زندگی ما است که در کنار کادر متخصص آن، این مرکز را از سایر مراکز متمایز می کند.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی با برترین متخصصان کشور از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل با شماره ۰۲۱۲۸۴۲۹۷۷۶تماس حاصل فرمایید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه