رابطه افسردگی و عدم تمرکز حواس

افسردگی و عدم تمرکز
   

رابطه افسردگی و عدم تمرکز

عدم تمرکز حواس یا حواس‌پرتی مشکلی است که بسیاری از مردم با آن مواجه میشوند.تمرکز حواس به معنای توانایی فرد در متمرکز کردن ذهن بر روی یک موضوع خاص و در عین حال رها کردن ذهن از افکار و تخیلات مزاحم و غیر مرتبط است.

برای رسیدن به تمرکز باید موانع تمرکز را شناخت که این موانع یا بیرونی اند یا درونی به عنوان مثال موانع بیرونی سر و صدا هایی است که در محیط اطراف ما وجود دارد و عوامل درونی عبارتند از افکار و اندیشه هایی که مانع تمرکز می شوند.

کلمات کلیدی( افسردگی و عدم تمرکز | عدم تمرکز | درمان عدم تمرکز | علائم عدم تمرکز| کنترل عدم تمرکز|مشاوره روانشناسی)
زمان مطالعه تخمینی : ۷ دقیقه

ضعف در تمرکز و تصمیم گیری یکی از علایم افسردگی است.

در این مقاله به علت،علائم و نشانه هایی که عدم تمرکز و حواس‌ پرتی در زندگی افراد میگذارد اشاره میکنیم.

افسردگی و عدم تمرکز

حواس پرتی، شایعترین علامت افسردگی

افراد افسرده عمدتا تمرکز کمی دارند و نمی توانند به سادگی تصمیم گیری کنند.حواس پرتی شایع‌ترین علامت در اختلال افسردگی و اضطراب است.

فرد مضطرب به دلیل برانگیختگی بیش از حد نمی‌تواند تمرکز حواس داشته باشد بنابراین حواس پرتی به عنوان یک علامت در اختلالات اضطرابی و افسردگی بسیار شایع است.

افسردگی سبب می‌شود شخص خود را قادر به تصمیم‌گیری نداند و در موارد بی‌اهمیت نیز از دیگران مشورت بخواهد.

در افراد افسرده اشتغال بیش از حد ذهنی منجر به ایجاد افکار مزاحم در ذهن شده و بیمار افکار ذهنی متفاوت را تجربه می‌کند و این امر توانایی نداشتن فرد در تمرکز کردن را به دنبال دارد.

برای افزایش تمرکز می‌توانید عوامل محیطی که تمرکز شما را از بین می‌برد کم کنید.

شما هم اکنون می توانید برای مشاوره با روانشناسان درمان افسردگی مرکزمشاوره مجیب از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد یا صفر با شماره ی zendeghima.ir از ساعت ۰۸ صبح الی ۱۲ شب تماس حاصل فرمایید.

علائم و نشانه های عدم تمرکز یا حواس پرتی

۱- خستگی یا کمبود انرژی

اگر احساس کمبود انرژی می‌کنید، مدام خسته می‌شوید و احساس می‌کنید در زندگی انگیزه‌ی لازم برای رسیدن به موفقیت را ندارید، یعنی دچار عدم تمرکز حواس هستید.

وقتی بی‌انرژی، خسته و بی‌انگیزه هستید، یعنی دچار درگیری‌های ذهنی شده‌اید. این درگیری‌های ذهنی روی فعالیت روزانه شما اثر گذاشته و مانع تمرکز شما می‌شود.

 

۲- سردرگمی نشانه‌ی حواس‌پرتی

مدام بین احساسات مختلف، مخصوصا احساسات منفی در تلاطم هستید؟ گاهی احساس یاس و ناامیدی دارید؟ گاهی تاسف گذشته را می‌خورید و گاهی درگیر ترس از آینده هستید؟وقتی در چنین شرایطی گرفتار شدید، یعنی دچار حواس‌پرتی هستید. یعنی نمی‌توانید روی یک هدف خاص تمرکز کنید.

 

۳-بی‌توجهی به خود

اگر ساعت خواب یا برنامه‌ی غذایی شما بهم ریخته است ،یعنی تمرکز خود را از دست داده‌اید و دچار حواس‌پرتی شده‌اید.تنها زمانی دچار بی‌توجهی به خود می‌شوید که آرامش ذهنی لازم را ندارید.

 

 

افسردگی و عدم تمرکز

علت حواس پرتی و عدم تمرکز

کارهای خسته‌ کننده

کاملاً طبیعی است حین انجام کارهای خسته کننده، تمرکز بیشتر مختل شود. بنابراین برای حل این مشکل، بین کار به خودتان استراحت دهید.

خستگی و کمبود خواب

اگر خواب کافی ندارید، احتمالا دچار افکار آشفته هستید و در مدیریت کارهای روزانه‌تان به مشکل میخورید. این واکنش طبیعی‌ است و با استراحت کافی می‌‌توانید تمرکز خود را دوباره به‌ دست آورید.کم خوابی نیز تاثیر مستقیم بر روی حافظه کوتاه مدت دارد.
هر شخصی باید بین ۷-۹ ساعت در شبانه روز خواب کافی داشته باشد.

افکار آزار دهنده

اگر شما در طی کار به مشکلات زندگیتان فکر میکنید ،افکار منفی به سراغتان می آید،درباره چیزی نگران هستید یا مثلا به بدهی هایتان فکر میکنید مسلما نمیتوانید کار را به خوبی انجام دهید. چون این افکار و درگیری‌های ذهنی عامل مهمی برای بر هم زدن تمرکز شما هستند.

برخی حوادت ناگوار ناگهانی

گاهی برخی حوادث ناگهانی همچون شوکی بزرگ به روح و ذهن فرد فرود می آیند. لیکن عموما صدمه ی این دسته از حوادث گذراست و با کمی تلاش قابل درمان است.

 

افسردگی و عدم تمرکز

 

گرسنگی

معده خالی و گرسنگی تمرکز افراد را کم می کند.مغز بدون تامین مواد سوختی مورد نیاز نمیتواند به خوبی به وظایفش عمل کند. البته این را بدانید که صبحانه یک وعده غذایی بسیار مهم برای شماست.

کم‌تحرکی و ورزش نکردن

ورزش منظم ذهن را آگاه و فعال نگه می‌دارد و قدرت حافظه و یادگیری تمرکزشان  را افزایش می‌دهد.همچنین ورزش منظم باعث می‌شود انرژی اضافی را که منجر به اضطراب و بی‌قراری می‌شود، مصرف کنید و خواب بهتری در شب داشته باشید.

استرس و اضطراب و فشار های روحی روانی

استرس و تمرکز، با هم رابطه مستقیمی دارند.استرس نیز بر روی تمرکز حواس موثر است .مسلما اگر استرس داشته باشید ،نمی توانید بر روی یک موضوع تمرکز کنید و به درستی از عهده آن کار بر بیایید. که در هنگام استرس علائمی مانند: تعریق،افزایش ضربان قلب و سردرد نیز برای شما پیش می آید.

اگر اختلال خلقی ناشی از اضطراب مانند عصبی بودن و افسردگی دارید یا اگر استرس و اضطراب ،توانایی تمرکزتان را کم کرده است به‌ طوری‌ که روی شغل، روابط فردی،اجتماعی و امور تحصیلی شما اثر نامطلوبی دارد حتما به مشاوره روانشناس مراجعه کنید.

برای مشاوره در زمینه افسردگی و عدم تمرکز با سایت زندگی ما تماس حاصل نمایید.تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد یا صفر با شماره zendeghima.ir از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل امکان پذیر است.

افسردگی

اگر مدام ناراحت هستید و تمایل به انجام هیچ کاری ندارید، اگر از ارتباط برقرار کردن خودداری می‌کنید، اگر ترجیح می‌دهید بیش‌تر وقت خود را به تنهایی بگذرانید، یعنی افسردگی دارید و ذهن شما درگیر مسائل حل نشده‌ای است که تمرکز شما را از بین برده‌اند.

افسردگی علاوه بر ایجاد حس ناامیدی، غمگین بودن،لذت نبردن از زندگی، بی‌تفاوتی و بی ارزشی، می‌تواند تمرکز حواس و توجه فرد را نیز مختل کند.

افسردگی هم چنین بر حافظه تأثیر منفی می‌گذارد، به‌ طوری‌ که ممکن است شخص چیزی که گفته، شنیده یا خوانده‌ است را بزودی فراموش کند.

افسردگی و عدم تمرکز

نتیجه گیری:

وقتی نمی‌دانید در زندگی چه هدفی دارید تمرکز شما نیز کم میشود. مشخص بودن اهداف در زندگی کاری و خانوادگی به شما برای حفظ و تقویت تمرکز کمک می‌کند.

مورد مهم در عدم تمرکز داشتن ،مسائل روحی،روانی مانند اضطراب و افسردگی است .به کار بردن روش‌های حفظ آرامش،و هم چنین مشاوره روانشناس از راه‌ های درمان عدم تمرکز است و می‌تواند به رفع این اختلال کمک کند.

بنابراین یکی از روش‌های افزایش تمرکز حواس افزایش آرامش خود است، زیرا فردی که آرامش درونی دارد بدون شک کمتر افکار مزاحم سراغش می آید و بیشتر می‌تواند به یک کار یا یک موضوع تمرکز کند.

فواید استفاده از مشاوره تلفنی چیست؟

صرفه جویی در زمان :

 با ارتباط از طریق مشاوره تلفنی سایت زندگی ما شما در واقع ، زمان گران قیمت خود را می خرید هزینه کردن زمان، می تواند خیلی بیشتر از پولی که شما برای انجام کاری خرج می کنید ، اهمیت داشته باشد.

با مشاوره تلفنی می توانید، بدون صرف کردن هزینه و زمان اضافه برای رفت و آمد، ماندن در ترافیک و شلوغی، مشکلات خود را در همان مکانی که هستید، حل کنید.

بدون نیاز به رزرو وقت قبلی:

با مشاوره تلفنی شما دیگر به گرفتن نوبت برای مشاوره احتیاجی ندارید و در لحظه و بسیار سریع میتوانید یا مشاوره تلفنی مشکلات خود را برطرف نمایید.

دسترسی راحت و در لحظه:

ممکن است محل کار و یا زندگی شما از مرکز مشاوره ای که شما تمایل دارید از مشاوران آن مشاوره بگیرید، دور باشد.

 ممکن است شما در آن تایم مشغول هر کاری باشید و نتوانید از منزل به هر دلیلی خارج شوید .مثلا :در حال آشپزی هستید، از کودک خود مراقبت می کنید یا در حال مطالعه کردن هستید.

در همه ی این احوال و در کنار آن ها می توانید به راحتی و سهولت، مشاوره تلفنی برای حل مشکلات خود را داشته و مسائل خود را در همان لحظه پیگیری کنید .

مشاوره توسط برترین روانشناسان کشور:

در مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب، بهترین و مجرب ترین کارشناسان متخصص روانشناسی مشغول فعالیت اند و آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشند.

شما می توانید جهت مشاوره تلفنی در زمینه های مختلف روانشناسی،مشاوره کودک، مشاوره تحصیلی،اضطراب و افسردگی ،مشاوره طلاق ،مشاوره خانواده، قبل از ازدواج، زوج درمانی، مشاور جنسی ،مشاوره رابطه زناشویی ،از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا صفر با شماره ی zendeghima.ir سایت زندگی ما تماس حاصل فرمایید تا مشاوران ما در بستری امن و بصورت مشاوره آنلاین راه گشای مشکلات شما بوده و تا رسیدن به آرامش شما را همراهی نمایند.

 

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

1
برچسب ها :

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • عرفان
    5 سال پیش

    سلام.
    لطفا روش های درمانی بیشتری ارائه دهید. من استرس دارم و دست و پایم عرق میکنند و هنگام مطالعه کتاب متوجه نمیشم.