بیماری اوتیسم چیست ؟

اوتیسم چیست
   

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم، اختلالات پیچیده رشد مغز است. این اختلالات در درجات مختلفی ظاهر می شوند. که نشانه ها و علائم آن تا ۳ سالگی بروز داده می شود.

اوتیسم در واقع یک بیماری عصبی و رفتاری پیچیده است که به صورت اختلال در مهارت های ارتباطی، کلامی و تعامل اجتماعی ، در فرد ظاهر شده و با رفتارهای تکرار شونده همراه است.بیماری اوتیسم  طیف وسیعی از علائم را شامل می شود به همین دلیل به آن اختلال طیف اوتیسم گفته می شود.

کلمات کلیدی( اوتیسم چیست ؟| دلایل اوتیسم  | راهکارارهای مقابله با اوتیسم |اختلال اوتیسم| کودکان اوتیسم| مشاوره روانشناسی )
زمان مطالعه تخمینی : ۶ دقیقه

بیماران اوتیسم در  درک مسائل و اتفاقات  مشکل دارند برای مثال، وقتی افراد با یکدیگر صحبت می کنند درک این که درباره چه چیزی حرف می زنند برایشان سخت است.این افراد راه های موثری برای ارتباط بین نیازها و خواسته های خود ندارند که این موضوع  منجر به سرخوردگی آن ها می شود.

اوتیسم در پسران ۵ برابر بیشتر از دختران است و در همه گروه های نژادی، قومی و اجتماعی – اقتصادی رخ می دهد.

اوتیسم چیست

علت اوتیسم چیست

بسیاری از محققان بر این عقیده هستند مشکلات ژنتیکی باعث بروز اوتیسم در کودکان می شود اما عوامل دیگری نیز در ابتلای فرد به اوتیسم دخیل هستند مثلا مصرف برخی از داروهای مضر که اگر در طول دوران بارداری مصرف شوند، ریسک اوتیسم را بالا می برد و یا در کودکانی که مادران آن ها  مواد مخدر مصرف می کنند احتمال ابتلا به بیماری بالا می رود و…

 نشانه های اوتیسم

نشانه های اوتیسم معمولا از ۹ ماهگی در فرد بیمار دیده می شوند اما در ۳-۲ سالگی کاملا مشخص می شود به ندرت ممکن است این بیماری تا سنین نوجوانی یا جوانی تشخیص داده نشود.

نشانه های بیماری اوتیسم در ۳ بخش ارتباط کلام ، علایق و رفتارهای تکراری دیده می شود. اوتیسم، ریشه در رشد خیلی کند مغز دارد، مهم ترین نشانه های اوتیسم عبارتند از

_ بیماران مبتلا به اوتیسم در مقایسه با همسالان خود یا کلام ندارن و یا اینکه با تاخیر کلام خود را بیان می کنند، در برخی موارد این افراد کلام دیگران را تکرار می کنند چون درک درستی از محیط اطراف ندارند.

_ نمی تواند درست ارتباط برقرار کند، در درک احساسات دیگران و یا صحبت کردن در مورد احساسات خود دچار مشکل می شوند کودکان مبتلا به اوتیسم به لبخند، ناراحتی و خشم دیگران توجهی ندارند و بدون توجه به دیگران فقط در مورد علایق خود صحبت کند.

_بیماران مبتلا به اوتیسم دست ها و بدنشان  را تکان می دهند و یا به دور خود می چرخند.

_ فرد مبتلا به بیماری اوتیسم ممکن است ساعت ها  با یک وسیله سرگرم شود و یک بازی تکراری را انجام دهد، بدون این که خود متوجه باشد.

_از تماس چشمی دوری می کنند و می خواهند تنها باشند

_ از تغییرات جزئی ناراحت می شوند ، و رفتارهای تهاجمی از خود نشان می دهد، این افراد ممکن است به اشیا وابستگی شدید پیدا کنند.

_ افراد اوتیسمی بسیار حساس هستند و گاهی ممکن است از صدای بلند، بوی خاص یا دیدن چیزهایی که برای دیگران عادی است ناراحت شوند یا حتی احساس درد کنند.

_ یکی از نشانه های بیماری اوتیسم که ممکن است تا سنین نوجوانی در فرد بروز نکند تشنج است، حدود یک سوم از بیماران اوتیسم علائم تشنج را از خود نشان می دهند.

_ بیماری اوتیسم ممکن است با بروز مشکلات  جسمی از جمله عدم هماهنگی عضلات در هنگام راه رفتن یا انجام فعالیت، مشکلات گوارشی مانند یبوست، مشکلات خواب و … همراه باشد.

اوتیسم چیست

درمان اوتیسم

_ درمان های رفتاری برای بیماران مبتلا به اوتیسم باعث تقویت تکلم و افزایش مهارت های اجتماعی افراد می شوند تا از لحاظ اجتماعی و فیزیکی پیشرفت کنند و ارتباط موثری با دیگران داشته باشند.

_ افراد مبتلا به اوتیسم معمولا با مشکلات گوارشی درگیر هستند و حدود ۳۰ درصد آن ها ممکن است مواد غیر خوراکی مانند کاغذ یا خاک را بخورند. متخصصان در این زمینه ، رژیم غذایی خاصی را برای بیماران مبتلا به اوتیسم سفارش نکرده اند اما بی شک تغذیه بسیار مهم است و در سلامتی شخص تاثیر دارد.

فراموش نکنید که ممکن است در برخی از بچه های مبتلا به اوتیسم، هوش و استعداد فوق العاده ای دیده شود و در زمینه های مختلف مانند موسیقی، بویایی، هنری و… استعداد زیادی داشته باشند و به طول کلی،  یکی از حس ها آن ها ، قوی عمل کند.

نحوه رفتار و گفتار افراد با بیمار اوتیسم می تواند تاثیرعمیقی نه تنها بر زندگی بیمار بلکه بر سلامت خانواده و جامعه داشته باشد. از این رو وجود مراکز مشاوره روانشناسی  در سراسر دنیا اهمیت بسیاری پیدا کرده است .

مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی با برترین مشاوران و متخصصان کشور از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد با شماره  zendeghima.ir  از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل با مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب تماس حاصل فرمایید.

از ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی می توان مشاوره سریع ، آنلاین و رایگان این مرکز اشاره کرد.

فقط کافیست با شماره zendeghima.ir  تماس بگیرید و از تجربیات بهترین متخصصان روانشناسی بهره ببرید.

برای حل مشکلات و رهایی از بن بست هایی که در زندگی  فردی که دچار بیماری اوتیسم است، اطرافیان این فرد نیاز به راهنمایی و مشاوره برای نحوه صحیح رفتار ، برخورد و نحوه عملکردشان با  بیمار دارند که باید برای رسیدن به این هدف با متخصصان  و کارشناسان این علم مشورت کنند.

امید است که تلاش های متخصصین و کارشناسان مرکز مشاوره روانشناسی  تلفنی در راستای بهبود و سلامت بیماران اوتیسم کارآمد باشد.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه