اعتیاد به سیگار: ترک سیگار با دوری از افراد سیگاری

ترک سیگار
   

اعتیاد به سیگار یکی از هزاران معضلی است که امروزه اکثر زنان و مردان با آن مواجه اند. اعتیاد به سیگار نوعی رفتار آموختنی است که تا میزان زیادی به دید اطرفیان و آشنایان فرد بستگی دارد. عامل های گوناگونی مانند محل کار و زندگی، گروه های همکاران، مشکلات تحصیلی، ویژگی های فردی و اجتماعی افراد، و میزان توانایی آن ها در مواجهه با مشکلات و سختی ها، در اعتیاد به سیگار تاثیرگذارند.

کلمات کلیدی:(عوارض مصرف سیگار|ترک سیگار با دوری از افراد سیگاری | ترک سیگار|مصرف سیگار و عوارض آن)
مدت زمان مطالعه: ۶ دقیقه

افکار، هیجانات، و کنش ها و فعالیت های روزمره فرد را به کشیدن سیگار تشویق می کند. از طرف دیگر، وابستگی بدن به نیکوتین، عامل فیزیکی مهمی است که ترکیب این عامل با سایر عوامل، روند اعتیاد فرد را شدت بخشیده و تقویت می کند. زمانی که یک فرد اصطلاحا به دخانیات و سیگار معتاد می شود، گویی در زندانی از علائم هشداردهنده و نصیحت ها محبوس شده است.

او دائما با خود فکر می کند که بدنش در خطر است و از عارضه های ناشی از سیگار کشیدن واهمه دارد. این یک واهمۀ مداوم است که در همه حال فرد با آن روبروست. گاهی افراد معتاد به سیگار روی این علائم هشداردهنده سرپوش می گذارند و به قول معروف “خودشان را به کوچۀ چپ می زنند” و گاهی تلاش می کنند تا هر چه سریع تر از شر این اعتیاد رهایی یابند.

راه ها و روش های متنوعی برای ترک اعتیاد وجود دارد. یکی از ساده و در دسترس ترین راه ها دوری از دوستان اصطلاحا ناباب است. شاید دوستمان در حالی که سیگار می کشد و معتاد به سیگار است انسان بسیار شریف و با انصافی باشد اما آیا شرافت او دلیلی موجهی است برای سیگار کشیدن ما؟؟ اگر دوستمان معتاد به سیگار است باید ما هم از او تقلید کنیم؟ جواب کاملا واضح است. بهتر است از دوستی مان با افرادی را که ویژگی های منفی شان بیش از ویژگی های مثبت شان است تا حد امکان کاهش دهیم. یا این که از هر کدام از دوستنمان تنها صفات خوبشان را برای تقلید کردن انتخاب کنیم.

 

آنچه خواهید دید:

اعتیاد به سیگار

  • عامل های موثر بر مصرف سیگار
  • همنشینی با فرد سیگاری

 

اعتیاد به سیگار

با توجه به تعاریفی که از اعتیاد در دست است، می توان ادعا کرد که اعتیاد ۳ معیار دارد:

  1. اثر روان گردان ها
  2. مجبور بودن(اجبار به مصرف سیگار)
  3. کنش های مداوم برای جست و جو و مصرف

اگر با دقت به این معیارها توجه کنیم حتما متوجه این موضوع خواهیم شد که سیگار هر سه نوع معیار مذکور را دارا می باشد. به عبارت دیگر، واضح و آشکار است که سیگار، ماده ای اعتیاد آور به حساب می آید. اگر به طور میانگین هر پاکت سیگار حاوی ۲۰ نخ سیگار باشد، و هر سیگار با ۱۰ پک تمام شود، در آن صورت فردی که روزانه یک پاکت سیگار مصرف می کند به طور میانگین در طول روز ۲۰۰ بار برای مصرف سیگار تشویق می شود. همین موضوع باعث شده است که ترک اعتیاد به سیگار نسبت به ترک هروئین هم مشکل تر باشد. البته این موضوع در مورد همه افراد صدق نمی کند و برخی از افراد با اتکاء به توصیه های روانشناسان و با تکیه بر اراده شخصی، قادر به ترک اعتیاد هستند.

اعتیاد به سیگار

 

عامل های موثر بر مصرف سیگار

اعتیاد به سیگار امری است که تا حدود زیادی به اطرافیان فرد بستگی دارد. اولین تجربه سیگار کشیدن در تقلید از بزرگترها، همنشینی با دوستان سیگاری، مشکلات و مسائل روحی – روانی، شکست های عاطفی، و عدم موفقیت تحصیلی ریشه دارد. توجه داشته باشید که همنشینی با دوستان سیگاری مهمترین نقش را در شروع مصرف سیگار ایفا می کند. تشویق فرد به سیگار از طرف دوستان و گروه های هم سال، محرک بسیار پر قدرتی برای مصرف سیگار است. شاید برخی از جوانان و نوجوانان قدرت نه گفتن به پدر و مادر را داشته باشند اما درخواست دوستان شان را به سادگی رد نمی کنند. بنابراین توجه به این نکته بسیار اهمیت دارد که دوست سیگاری، دروازه ورود فرد به اعتیاد است. البته در کنار عامل مهم گروه های هم سال، باید به خانواده هم اشاره کرد. خانواده اگر محیطی مناسبی برای فرد نباشد، اگر پدر یا مادر و یا سایر اعضای خانواده معتاد به سیگار باشند احتمال اعتیاد فرد بیشتر می شود.


مطالب جذاب زیر را بخوانید:

نقش سیگار کشیدن و پیری زودرس

داروهای ترک سیگار و بررسی عملکرد آنها

بهترین مرکز مشاوره ترک سیگار در تهران


دوستان و محیط خانواده و سایر مسائلی که در بالا عنوان شد زمینه سیگاری شدن فرد را مهیا می کنند. سیگار دو نوع وابستگی ایجاد می کند:

۱-وابستگی روحی – روانی: در این حالت، فرد احساس آرامش می کند. هر چند این احساس آرامش، پوشالی و کاذب است.

۲-وابستگی جسمی – فیزیکی: زمانی که مقدار نیکوتین خون فرد کاهش می یابد فرد برای جبران کاهش مقدار نیکوتین مجبور به استفاده از سیگار می شود.

addiction treatment اعتیاد به سیگار: ترک سیگار با دوری از افراد سیگاری

 

همنشینی با فرد سیگاری

همان طور که گفته شد، همنشینی با فرد سیگاری بسترساز اعتیاد فرد است. در سنین نوجوانی و جوانی، افراد توانایی نه گفتن را ندارند. برخی از نوجوانان و جوانان معتقدند اگر به دوستشان نه بگویند غرورشان شکسته می شود، یا نه گفتن را نشانه ضعف می دانند. برای همین سعی می کنند به تمام خواسته های دوستانشان تن داده و از رفتارهای ناپسندشان تبعیت کنند. “نه گفتن” یکی از مهمترین و البته سخت ترین مواردی است که هر کسی قادر به انجام دادن این فعل نمی باشد. اما برای تقویت قدرت نه گفتن راه حل های متفاوتی وجود دارد. توصیه می شود برای پیشگیری از اعتیاد به سیگار و سایر دخانیات، در گام اول از دوستان سیگاری دوری کنید. در گام بعدی، اگر قادر به جدا شدن از دوستانتان نیستید، با کمک مشاوران و روانشناسان، قدرت “نه گفتن” را تقویت کنید. و در گام آخر اگر معتاد به سیگار هستید برنامه های کنترل و ترک سیگار را از مشاوران و روانشناسان دریافت کنید.

سایت زندگی ما با کادری متعهد، متخصص و مجرب در زمینه های مختلف از جمله ترک اعتیاد به سیگار آماده خدمت رسانی به شما بزرگواران می باشد. مزیت های این مرکز شامل، مشاوره تخصصی روانشناسی، مشاوره توسط برترین روانشناسان کشور، امکان تماس در تمام طول روز بدون رزرو و وقت قبلی، مشاوره آنلاین و در لحظه، مشاوره با خانم یا آقا به انتخاب شما، مشاوره بر اساس تعرفه سال گذشته نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بدون نیاز به مراجعه حضوری و ترافیک و مشکلات حمل و نقل می شود. همین مزیت های سایت زندگی ما است که در کنار کادر متخصص آن، این مرکز را از سایر مراکز متمایز می کند.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی با برترین متخصصان کشور از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل با شماره ۰۲۱۲۸۴۲۹۷۷۶تماس حاصل فرمایید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه