علت شیوع افسردگی ماژور
متاسفانه آمار نشان می دهد افسردگی ماژور در میان تمام گروه های سنی رو به افزایش است. اما آمار جدید نشان می دهد که در میان نوجوانان و بزرگسالان سریع تر رشد می کند. شاید از خود بپرسید علت شیوع افسردگی ماژور در جامعه چیست؟ و یا حتی از معنی دقیق افسردگی ماژور اطلاع نداشته باشید. در این مقاله ما به بررسی افسردگی ماژور خواهیم پرداخت. همچنین علت شیوع افسردگی ماژور در جامعه را بیان خواهیم نمود.
اختلال افسردگی ماژور چیست؟
غم و اندوه یک قسمت طبیعی تجربه انسانی است.
- وقتی که فردی از عزیزانتان فوت میکند.
- زمانی که خودتان یا عزیزانتان دچار بیماری می شوند.
- در صورت شکست در زندگی عاطفی خود
- و…
ممکن است احساس غم و اندوه یا افسردگی کنید. با این حال این احساسات معمولا کوتاه مدت هستند. وقتی فرد احساس غم و انزوا را برای دوره طولانی و شدیدی تجربه میکند ممکن است دچار اختلال افسردگی ماژور شده باشد. به طور خلاصه به این افسردگی (MDD) می گویند.
افسردگی ماژور، همچنین به عنوان افسردگی بالینی شناخته می شود. یک بیماری مهم پزشکی است که می تواند در بسیاری از موقعیت های مهم زندگی شما تاثیر بگذارد. این مسئله بر روی:
- رفتار
- خلق و خو
- عملکرد های فیزیکی
- خواب
- اشتها
- و…
تاثیر میگذارد. افراد مبتلا به اختلال افسردگی ماژور ممکن است:
- علاقه مند به انجام فعالیت هایی که در گذشته از آن لذت می بردند نباشند.
- در انجام فعالیت های روزمره دچار مشکل می شوند.
- احساس می کنند در برخی مواقع زندگی بی ارزش است.
- تصمیم به خودکشی
- و…
وقتی فرد احساس غم و انزوا را برای دوره طولانی و شدیدی تجربه میکند ممکن است دچار اختلال افسردگی ماژور شده باشد.
برخی از افراد مبتلا به افسردگی ماژور هرگز به دنبال درمان نیستند. با این حال اکثر افراد مبتلا به اختلال افسردگی ماژور میتوانند با درمان بهبود یابند. داروها، روان درمانی و سایر روش ها می تواند به طور مؤثر به افراد مبتلا به MDD کمک کند وعلائم آنها را بهبود دهد.
علائم اختلال افسردگی ماژور چیست؟
مشاور یا روان درمان میتواند افسردگی ماژور را بر اساس علائم، احساسات و الگوهای رفتاری فرد تشخیص دهد. مشاوران با
- پرسیدن سوال
- پر کردن یک پرسشنامه توسط فرد
- در نظر گرفتن علائم بروز داده شد از فرد در جلسات مختلف
- و…
می توانند تشخیص دهند که آیا فرد مبتلا به اختلال افسردگی ماژور است یا خیر؟
از علائمی که فرد مبتلا به اختلال افسردگی ماژور ممکن است از خود بروز دهد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- احساس غم و اندوه، به صورت روزانه.
- علاقه نداشتن به انجام فعالیت های مورد علاقه
- از دست دادن وزن و یا افزایش ناگهانی وزن به دلیل تغییر اشتها
- مشکل در خوابیدن و یا خوابیدن بیش از حد
- احساس بی قراری
- احساس خستگی و کمبود انرژی
- احساس بی ارزش بودن
- احساس گناه
- اسیب رساندن به خود و یا خودکشی
- و…
دلایل اختلال افسردگی ماژور چیست؟
علت دقیق MDD مشخص نیست. با این حال، عوامل متعددی وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد. ترکیبی از ژن ها و استرس می تواند شیمی مغز را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین توانایی حفظ ثبات خلق را در فرد کاهش دهند. تغییرات در تعادل هورمون ها همچنین ممکن است به توسعه MDD کمک کند.
MDD نیز ممکن است توسط:
- مصرف الکل یا مواد مخدر
- شرایط خاص پزشکی مانند سرطان یا کم کاری تیروئید
- انواع خاصی از داروها، از جمله استروئید ها
افزایش یابد.
علت شیوع افسردگی ماژور چیست؟
محققان هنوز به نتیجه قطعی برای شیوع افسردگی ماژور نرسیده اند. اما برخی مطالعات نشان می دهد که علت شیوع افسردگی ماژور می تواند نشات گرفته از چند دلیل باشد. به این دلایل به صورت خلاصه اشاره خواهیم نمود. سه دسته اصلی به عنوان علت شیوع برای این اختلال در نظر گرفته شده است:
- مقایسه اجتماعی
- تفسیر حسی منفی
- همدردی
علت شیوع افسردگی ماژور : مقایسه اجتماعی
مقایسه اجتماعی هنگامی که با افراد دیگر هستیم ممکن است افسردگی را تشدید کند. به عبارتی ما اغلب ارزش و احساسات خود را بر اساس دیگران تعیین می کنیم. ما بر اساس این مقایسه های نادرست خودمان را ارزیابی نادرستی می کنیم. این در حالی است که شرایط اولیه مقایسه باید یکسان باشد. و آیا فردی که با آن در حال مقایسه خود هستید شرایطی عینا مشابه شما را تجربه کرده است؟ مقایسه خودتان با دیگران، به ویژه افرادی که الگوهای تفکر منفی دارند، گاهی اوقات می تواند به سلامت روان شما آسیب برساند.
متاسفانه نحوه نادرست استفاده از شبکه های اجتماعی نیز به این مسائل دامن زده اند. باید بدانید که مردم در شبکه های اجتماعی بخش های خوب زندگی شان را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. به همین دلیل مقایسه های ایجاد شده نمی تواند صحیح باشد. خودتان را به هیچ عنوان با ظاهر زندگی افراد در شبکه های اجتمایع مقایسه نکنید. این یک خطر است.
علت شیوع افسردگی ماژور : تفسیر احساسی
تفسیر احساسی، به این معنی است که شما احساسات دیگران را تفسیر می کنید. احساسات عزیزان شما و نشانه های غیر کلامی به عنوان اطلاعاتی برای مغز شما استفاده می شود. ممکن است این اطلاعات مبهم باشند و شما آن را به نحوی که دوست دارید تفسیر می کنید. با شیوع استفاده از پیام رسان ها اینترنتی این وضعیت بدتر نیز شده است. ابهام در کلام در پیام های کوتاه و چت ممکن است اطلاعات منفی را وارد ذهن فرد کند که الزاما صحیح نیست. این مسئله ناراحتی زیادی را در پی دارد در صورتی که افکار شما منفی باشد.
علت شیوع افسردگی ماژور : همدردی
همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات شخص دیگری است. اما اگر فرد خودش را بیش از حد درگیر تلاش برای بهبود حال دیگری کند ممکن است خودش دچار افسردگی ماژور شود. یادتان باشد شما اول مسئول زندگی خودتان هستید تا دیگران. کاری که باعث اسیب به شما می شود را انجام ندهید.
مقالات پیشنهادی مجیبدر صورت ابتلا به اختلال افسردگی ماژور چه کنید؟
MDD اغلب با دارو و روان درمانی درمان می شود. برخی، با تغییر در شیوه زندگی نیز می توانند به کاهش علائم خاص کمک کنند. افراد مبتلا به MDD شدید یا افرادی که به خودشان آسیب می رسانند نیز بهتر است در طول درمان در بیمارستان بستری شوند. برخی دیگر نیز نیاز به تداوم مراجعه و یا تماس با مشاور و روان درمان داشته باشند.
در صورت شدید بودن افسردگی ماژور درمان با استفاده از دارو های ضد افسردگی تجویز می شود. کنار آن مشاوره متداوم نیز انجام می شود تا فرد به زندگی باز گردد.
روان درمانی، که به عنوان درمان روانشناختی-رفتاری شناخته می شود. می تواند در بهبود فرد بسیار موثر باشد. روان درمانی شامل ملاقات و یا تماس های تلفنی مرتب با روان درمان برای صحبت پیرامون وضعیت است. روان درمانی می تواند به فرد در :
- تبدیل نکردن یک موقعیت به یک بحران استرس زا
- جایگزین باورهای منفی با باورهای مثبت و سالم
- بهبود مهارت های ارتباطاتی
- یافتن راه حل مقابله با چالش ها و حل مشکلات
- افزایش اعتماد به نفس
- احساس رضایت و کنترل دوباره زندگی
کمک کند.
سایت زندگی ما ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی است. مشاوران سایت زندگی ما متخصصانی زبده در زمینه درمان های رفتاری-شناختی و درمان های میان فردی هستند. این دو روش درمانی جزء پیشرفته ترین روش ها برای حل مسئله افسردگی ماژور در دنیا می باشد. سایت زندگی ما همچنین در صورت نیاز توصیه به جلسات مشاوره گروهی برای فرد می کند. نکته قابل اطمینان ان است که با حضور مداوم مشاور و استفاده از کمک های آن، مبتلایان به اختلال افسردگی ماژور می توانند به زندگی سالم خود باز گردند.
برای بهرمندی از خدمات سایت زندگی ما میتوانید
در تمامی روزهای هفته حتی ایام تعطیل از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
با شماره zendeghima.ir تماس حاصل فرمایید.
برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید
دیدگاه شما