سمعک هایی که باعث ازدواج می شوند!

4 ماه پیش
   

سمعک هایی که باعث ازدواج می شوند! ارتباط سمعک با روابط اجتماعی

هر میزان و درجه از کم‌شنوایی (خفیف تا شدید و عمیق)، می‌تواند به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره افراد و روابط شخصی و اجتماعی آن‌ها تأثیر بگذارد. در حقیقت کوچکترین و جزئی‌ترین مشکلات در شنوایی می‌تواند در رابطه بین زوج‌ها، اعضای خانواده، دوستان و همکاران تأثیرات منفی بسیار زیادی داشته باشد.

171688862478 سمعک هایی که باعث ازدواج می شوند!

کم‌شنوایی از ۳ طریق کاهش فرصت‌های تحصیلی، آموزشی و شغلی به دلیل اختلال در ارتباطات، انزوای اجتماعی به دلیل کاهش یا عدم دسترسی به خدمات و مشکلات عاطفی ناشی از کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس می‌تواند بر روی افراد مبتلا به کم شنوایی و زندگی آن‌ها تأثیر بگذارد.

برخی اوقات بعضی مبتلایان به کم‌شنوایی به ویژه در مراحل اولیه بیماری، به درستی تشخیص نمی‌دهند که افت شنوایی آن‌ها ممکن است بر روی روابط آ‌ن‌ها با سایر افراد تأثیر داشته باشد. با عدم درمان کم‌شنوایی، دوستان، اعضای خانواده و سایر افراد مهم در زندگی همگی ممکن است بار تلاش برای برقراری ارتباط با بیمار را به دوش بکشند. بنابراین به مرور زمان عدم توجه به درمان این عارضه می‌تواند منجر به انزوا و کاهش کیفیت زندگی افراد مبتلا به کم شنوایی شود.

با وجود تمامی مشکلات ناشی از کم‌شنوایی، بیماران مبتلا به این عارضه می‌توانند با بهره‌گیری از برخی روش‌های درمانی مانند سمعک تا حد زیادی بر این مسائل و مشکلات فائق آیند. از مزایای سمعک واستفاده از این ابزار الکترونیکی پیشرفته و کوچک از طریق تسهیل درک گفتار و مکالمات در روابط روزمره و همچنین تقویت مهارت‌های ارتباطی، می‌تواند در زندگی اجتماعی و همچنین سلامت روانی و عاطفی مبتلایان به کم شنوایی تأثیر مثبت داشته باشد و همچنین منجر به افزایش اعتماد به نفس و استقلال آن‌ها شود.

یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی افراد، مرحله عاطفی و تشکیل خانواده است. در فرایند تشکیل خانواده و ازدواج برقراری رابطه و آشنایی با فرد مورد نظر بسیار مهم و ضروری است. با بهبود شنوایی از طریق استفاده از سمعک، مبتلایان به کم شنوایی به ویژه جوانان می‌توانند به راحتی در محیط‌های مختلف مانند دانشگاه و محل کار با افراد وارد تعامل شده و در خصوص آشنایی با فرد مورد نظر خود جسورانه‌تر و با اعتماد به نفس بیشتری اقدام کنند.

بنابراین استفاده از سمعک می‌تواند در تسهیل فرایند آشنایی مبتلایان به کم شنوایی نقش مهمی را ایفا کند. البته این افراد باید فرد مورد نظر را از مسئله افت شنوایی خود و استفاده از سمعک مطلع کنند تا در مسیر آشنایی و ازدواج مشکلاتی در این خصوص ایجاد نشود.

سمعک چگونه به تقویت مهارت های ارتباطی افراد کم شنوا کمک می کند؟

در حال حاضر انواع مختلف سمعک از پشت گوشی تا داخل گوشی با عملکرد مطلوب وجود دارند که به مبتلایان کم شنوایی در برقراری ارتباطات در زندگی روزمره کمک می‌کنند. سمعک‌ها از طرق مختلفی به تقویت مهارت‌های ارتباطی افراد مبتلا به افت شنوایی کمک می‌کنند:

171688862597 سمعک هایی که باعث ازدواج می شوند!

  • تقویت صداها برای وضوح بیشتر: از کارکردهای اولیه سمعک‌ها تقویت صداها برای افراد کم‌شنوا است. این دستگاه‌ها از فناوری پیشرفته برای ایجاد تمایز بین صدای مکالمات نسبت به نویزهای پس زمینه بهره می‌برند. سمعک بر روی صداهایی تمرکز می‌کند که برای کاربران دارای اهمیت بیشتری است.

بنابراین سمعک با تقویت صدای مکالمات منجر به بهبود وضوح مکالمات شده و ارتباط بین کاربر با خانواده، دوستان و همکاران را تسهیل می‌کند. بنابراین این ویژگی سمعک‌ها به مبتلایان کم‌شنوایی این امکان را می‌دهد تا در محیط‌های اجتماعی شرکت کرده و از تعاملات خود با دیگران حداکثر استفاده را ببرند.

  • بهبود درک گفتار: سمعک‌ها علاوه بر تقویت صداها، منجر به تقویت درک گفتار نیز می‌شوند. این دستگاه‌ها با استفاده از میکروفون‌های جهت‌دار و پردازش سیگنال دیجیتال می‌توانند گفتار را نسبت به نویزهای پس زمینه در محیط‌های مختلف به ویژه محیط‌های دارای نویز بالا مانند رستوران‌ها تفکیک کرده و در درک آن‌ها مؤثر باشند. بنابراین سمعک‌ها می‌توانند با ایجاد تمرکز بر روی صدای مکالمات، توانایی افراد را برای درک و مشارکت در مکالمات به میزان قابل توجهی بهبود بخشند.
  • مقابله با وزوز گوش: بیماری شایع وزوز گوش می‌تواند به طور قابل توجهی بر توانایی افراد در برقراری ارتباطات تأثیر بگذارد. این دستگاه‌ها صدای پس زمینه یا صدای با سطح پایین تولید می‌کنند که به پوشاندن و کاهش صدای وزوز گوش کمک کرده و درک کلی شنوایی را بهبود می‌بخشند. با کاهش اثرات وزوز گوش، کاربران قادر به تمرکز بر روی صدای مکالمات و برقراری ارتباط مؤثر و بهتر با دیگران هستند.
  • قابلیت تنظیم برای نیازهای فردی: افت شنوایی و نیازهای ارتباطی هر فرد منحصر به فرد است. سمعک‌های پیشرفته امروزی دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های سفارشی سازی برای رفع نیازهای افراد هستند. این دستگاه‌ها را می‌توان برای تقویت فرکانس‌های خاص متناسب با نوع کم‌شنوایی کاربر تنظیم کرد. همچنین می‌توان سمعک را برای محیط‌های شنیداری مختلف مانند مکالمات آرام، محیط‌های دارای نویز زیاد و یا مکالمات تلفنی برنامه‌ریزی و تنظیم کرد.

آیا سمعک می تواند باعث تضعیف مهارت های ارتباطی شود؟

افراد دارای کم شنوایی ممکن است به طور مستمر در محیط‌های اجتماعی و روابط خود با دیگران دچار مشکلاتی شوند. عدم شنیدن مکالمات و درخواست از دیگران برای تکرار گفتارشان، هم برای خود فرد و هم برای سایر افراد بسیار خسته کننده و آزار دهنده است. سمعک‌ها در صورت تجویز و تنظیم توسط ادیولوژیست و استفاده درست توسط کاربر می‌توانند در بهبود مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی مفید باشند. البته این در صورتی است که فرد مشکلات شنوایی خود را درک کرده و پذیرفته باشد و از به کار بردن سمعک خجالت نکشد.

برخی افراد ممکن است به دلیل احساس خجالت و مخفی کردن مشکلات شنوایی خود و همچنین عدم تمایل به دیده شدن سمعک، به صورت محدود از این ابزار مهم استفاده کنند یا با فاصله گرفتن از مردم سعی در پنهان کردن آن داشته باشند. این مسئله می‌تواند منجر به تضعیف مهارت‌های ارتباطی مبتلایان به کم شنوایی شود.

البته بیماران مبتلا به کم‌شنوایی باید توجه کنند که سمعک‌های امروزی با سمعک‌های قدیمی بسیار متفاوت هستند. در حدود ۱۵ سال پیش تشخیص استفاده افراد از سمعک امر بسیار ساده‌ای بود، چون فرد دائماً انگشت خود را برای تنظیم ولوم صدا روی سمعک قرار می‌داد. در حال حاضر تولیدکنندگان سمعک از برنامه‌ها و قابلیت‌های بسیار پیشرفته‌ای بر روی این دستگاه‌های الکترونیکی کوچک استفاده می‌کنند.

در این سمعک‌های هوشمند و فرا هوشمند از جدیدترین فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده شده و سمعک‌ها از ویژگی‌های مختلفی مانند قابلیت تنظیم خودکار بهره‌مند هستند. از سوی دیگر تولیدکنندگان برای رفاه حال کاربران به ویژه افرادی که تمایلی به دیده شدن سمعک ندارند، سمعک‌های بسیار کوچک نامرئی و کاملاً داخل کانال را نیز طراحی کرده‌اند که کاربران قادر باشند بدون دیده شدن سمعک نیازهای شنیداری خود را بر طرف ‌کنند.

بنابراین تقویت یا تضعیف مهارت‌های ارتباطی مبتلایان به کم‌شنوایی به واسطه استفاده از سمعک، در مرحله اول به پذیرش بیماری از سوی خود بیمار مرتبط است. مبتلایان به درجات مختلف افت شنوایی باید به این امر توجه کنند که استفاده از سمعک و بهبود روابط اجتماعی با سایر افراد بسیار مطلوب‌تر از این است که در حین مکالمه با دیگران دائماً از آن‌ها تقاضای تکرار گفتارها را داشته باشند.

کاربران باید آگاه باشند که استفاده از سمعک می‌تواند منجر به بهبود ارتباط و صمیمیت در تمام روابط، سبک زندگی فعال، سطح استرس، سلامتی و رفاه کلی، اعتماد به نفس و عزت نفس، احساس کنترل و احاطه داشتن بر روی زندگی، معاشرت و مشارکت در فعالیت با افراد دیگر و ثبات عاطفی و ذهنی با عملکرد شناختی بهتر ‌شود.

چالش های اجتماعی استفاده از سمعک بین مردم چیست؟

کم شنوایی بیماری مختص افراد سالمند نبوده و به دلایل مختلفی مانند ژنتیک، پیر گوشی، آسیب و حادثه ممکن است در هر گروه سنی بروز کند. در فرهنگ عمومی جامعه، جوانی و قابلیت‌های افراد مانند قابلیت‌های دیداری و شنیداری به عنوان مزیت و امتیاز به شمار می‌روند.

اکثر مبتلایان به درجات مختلفی از کم‌شنوایی دوست ندارند سمعک‌هایشان دیده شود یا احساس می‌کنند مردم با دیدن سمعک، آن‌ها را افرادی سالمند و فاقد جذابیت می‌پندارند که از توانایی‌های کم‌تری برخوردار هستند. مبتلایان به این بیماری همواره نگران از دست دادن امتیازات اجتماعی، نگاه و قضاوت دیگران یا تمسخر و تحقیر خود از سوی افراد جامعه هستند.

از این رو برخی از مبتلایان نیز به دلیل مشکلات ذکر شده ممکن است به طور کلی مقوله‌هایی مانند ازدواج و یافتن شغل مناسب را کنار گذاشته و هر روز از جامعه بیشتر فاصله بگیرند. این گروه از افراد که به سمت انزوا و گوشه‌گیری سوق می‌یابند، بیشتر در معرض بیماری‌هایی مانند افسردگی، زوال عقلی شناختی و آلزایمر قرار دارند.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0

دیدگاه شما

بدون دیدگاه