علائم افسردگی ماژور

افسردگی ماژور
   

افسردگی ماژور چیست؟

اختلال افسردگی ماژور، اختلالی است که ویژگی اصلی آن، حالت پریشانی در موقعیت ‌های مختلف به مدت حداقل دو هفته می‌باشد. افسردگی ماژور معمولا همراه با علائمی مثل عدم اعتماد به نفس، بی علاقگی نسبت به انجام فعالیت ها، بی‌حالی و احساس درد بی دلیل می ‌باشد.

کلمات کلیدی:( علائم افسردگی|افسردگی ماژور|علائم افسردگی ماژور|کودکان مبتلا به افسردگی)

مدت زمان مطالعه: ۷ دقیقه

همچنین در بعضی موارد، شخص افسرده ممکن است معتقد به تفکرات غلطی باشد یا چیزهایی ببیند یا بشنود که دیگران قادر به احساس آن ‌ها نیستند. بعضی از بیماران، به افسردگی بازگشتی مبتلا هستند. به این معنی که فرد، دوره‌ هایی از افسردگی را تجربه می‌کند که ممکن است بین هر دوره سال ‌ها فاصله بیفتد. ذکر این نکته مهم است که اختلال افسردگی ماژور می‌تواند تأثیرات بسیار منفی بر شخصیت فرد، کار یا زندگی و نیز وضعیت خواب، عادت ‌های غذایی و سلامت عمومی او داشته باشد. طبق آمار‌های صورت گرفته بین ۲ تا ۷ درصد افراد افسرده، جان خود را با خودکشی می‌گیرند  و بیش از ۶۰٪ افرادی که به وسیله خودکشی جان خود را از دست می‌دهند، مبتلا به افسردگی ماژور یا دیگر اختلالات خلقی می‌باشند.

علائم افسردگی ماژور

اشخاصی که افسردگی ماژور دارند، احساس ناامیدی و درماندگی می کنند. این افراد گمان می کنند، دیگران به آن ها اهمیت نمی دهند و نسبت به آن ها بی توجه هستند. احساس بی ارزشی و گناه می کنند و نوعی تفکر همه یا هیچ دارند، برای مثال این فرد، یا من را دوست دارد یا دوست ندارد، من آدم ارزشمندی هستم یا بی ارزش هستم. این افراد در مقابل هر نوع تغییر، مقاومند و به هیچ نحوی انعطاف پذیری ندارند. افراد دارای افسردگی ماژور، نگاهی تیره و تار نسبت به آینده و جهان دارند. با نگاهی بدبینانه اتفاقات زندگی را نگاه می کنند و مدام مشغول خودگویی منفی هستند. به توانایی خود اعتماد نداشته و اعتماد به نفس پایینی دارند. علائم افسردگی ماژور به دو دسته تقسیم می شوند:

نشانه های افسردگی ماژور در کودکان

کودکان مبتلا به افسردگی ماژور، به شدت احساس ناامیدی و بی ارزشی می کنند. آن ها بسیار کم لبخند می زنند، مات به نقطه ای خیره شده و مدام اشک آلود و مضطرب هستند. تمایل به انجام ذفعالیت های معمولی در آن ها از بین می رود و حتی انجام کوچکترین کار، نیازمند تلاش فراوان است. برای شرکت در فعالیت ها بهانه های مختلفی می گیرند و برای انجام هر کاری احساس خستگی می کنند. آن ها احساس می کنند که محکوم به شکست هستند و هیچ دلیلی برای تلاش، در خود نمی بینند. از جمله سایر احساسات همراه با افسردگی ماژور عبارتند از: احساس گناه، شرم، حساسیت بیش از حد و عزت نفس پایین. گوشه گیری و تحریک پذیر بودن از بارز ترین علائم افسردگی ماژور در کودکان است. دختران افسرده، گرایش به گوشه گیری از اجتماع دارند، در حالی که در افسردگی ماژور در پسران، بیش فعالی، بی قراری، برانگیختگی و پرخاشگر بودن برجسته تر هستند. نباید به این کودکان مهر شیطان بودن یا بد بودن زد، چرا که امکان فرار آن ها از خانه و سرگردان شدن و نیز احتمال خودکشی برای آن ها وجود دارد.

 

افسردگی ماژور

نشانه های افسردگی ماژور در بزرگسالان

علائم اختلال افسردگی ماژور در بزرگسالان بر اساس راهنمای تشخیصی آماری اختلالات روانی به شرح زیراست:

  • اخلاق افسرده در بیشتر ساعات روز و احساس ناامیدی، پوچی و غمگینی
  • کاهش علاقه یا لذت در انجام فعالیت های روزانه
  • کاهش یا افزایش قابل توجه وزن
  • بی خوابی یا پر خوابی
  • شتاب زدگی یا کندی روانی حرکتی به صورتی که هر روز قابل مشاهده است نه فقط ذهنی
  • خستگی یا کاهش انرژی
  • احساس بی ارزشی و گناه
  • کاهش توانایی تصمیم گیری و تمرکز
  • افکاری در مورد مرگ و یا اقدام به خودکشی

 

علل افسردگی ماژور

عوامل بسیاری در بروز افسردگی ماژور دخیل است و نمی توان تنها یک عامل را دلیل قطعی به وجود آمدن افسردگی ماژور دانست. گاهی افسردگی ماژور در پی اتفاقات ناخوشایند زندگی رخ می دهد و گاهی فرد به صورت ناگهانی و بدون هیچ اتفاق خاصی به آن دچار می شود. به تعدادی از این دلایل اشاره می کنیم:

ژنتیک و وراثت

افسردگی ماژور می تواند زمینه و ریشه ژنتیکی یا وراثتی داشته باشد. اما داشتن زمینه وراثتی، دلیل بروز افسردگی ماژور نیست و تنها احتمال ابتلا به  اختلال افسردگی ماژور را افزایش می دهد. بنابراین فقط با داشتن زمینه ژنتیکی نمی توان مطمئن بود که شخصی دچار افسردگی ماژور می شود یا خیر. مسائل دیگر نیز اهمیت بالایی دارند.

ضربه روحی ناگوار

 اتفاقات روحی ناگوار درگذشته و فجایع مختلف در زندگی فرد، می توانند شخص را در مقابل رویداد های آینده، آسیب پذیر کرده و قدرت مقابله او با مسائل را کاهش دهند. این اتفاقات در زندگی شخصی هر کسی می تواند عاملی برای ایجاد افسردگی ماژور باشد.

ساختار مغزی هر شخص

تحقیقات نشان می دهند که هنگام افسردگی ماژور، مقدار مواد شیمیایی در مغز تغییر می کنند. برای مثال، انتقال دهنده عصبی سرتونین در مغز افراد مبتلا به افسردگی ماژور، کاهش می یابد. این مسأله باعث بروز افسردگی ماژور در افراد مستعد، که دارای ساختار مغزی خاص هستند، می شود.

بیماری های جسمی

ابتلا به بعضی از بیماری های جسمی، به خصوص معلولیت هایی که برای افراد اتفاق می افتد، می تواند باعث ایجاد حس ناامیدی و ناراحتی در فرد شده و پایه گذار بروز افسردگی ماژور شود. هر نوع بیماری جسمی می تواند یکی از علل ابتلای افراد به افسردگی ماژور شده و اخلاق و روحیات آن ها را تحت تأثیر قرار دهد.

مواد مخدر و اثرات آن

مصرف مواد مخدر، باعث افزایش احتمال ابتلا به اختلالات مختلف مانند افسردگی ماژور می شود. این مواد بر روی روح و روان شخص اثر گذاشته و زمینه ساز بروز اختلال افسردگی ماژور می شود. افرادی که دچار مواد مخدر شده اند، به صورت ناخواسته خود را درگیر انواع اختلالات از قبیل افسردگی ماژور کرده اند.

 

افسردگی ماژور

درمان افسردگی ماژور در مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب

بهترین راه درمان اختلال افسردگی ماژور، ارتباط گرفتن با اشخاص باتجربه و خبره برای مشاوره، در مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب است. اختلال افسردگی ماژور، مشکلی است که تنها از راه صحبت و مشاوره حل می شود. و اگر این امر توسط شخص ماهر و متخصصی انجام نشود، ممکن است فرد بیمار را دچار مشکلات بیشتری کرده و نتواند او را درمان کند. مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب، با بهره گیری از بهترین و خبره ترین روانشناسان کشور، در تمامی طول روز و ایام هفته، حتی روزهای تعطیل، پاسخگوی تماس های شما مراجعین محترم است. متخصصان سایت زندگی ما، با استفاده از جدیدترین و به روزترین متد های علم روانشناسی، به معاینه و صحبت با بیماران می پردازند و در نهایت پس از تشخیص درست بیماری، مراحل درمان را آغاز می کنند. مشاورین سایت زندگی ما، مانند دوستانی دلسوز، برای مراجعین خود وقت گذاشته و با حوصله فراوان پای صحبت های شما مراجعین عزیز می نشینند. آن ها بدون هیچ محدودیت زمانی پاسخگوی شما هستند و مشکلاتتان را با حفظ امنیت کامل، حل می کنند. یکی از مزیت های مرکز مشاوره تلفنی مجیب این است که شما عزیزان، بدون هیچ اتلاف وقتی، بدون اینکه زمان خود را صرف ماندن در ترافیک های سنگین شهری کنید، در منزل خود تلفن را برداشته و با شماره های سایت زندگی ما تماس می گیرید. همچنین می توانید مشاور یا متخصص موردنظرتان را باتوجه به مشکل خود انتخاب کرده و با مشاورین آقا یا خانم صحبت کنید. هزینه مشاوره در سایت زندگی ما، برای رعایت حال شما دوستان گرامی طبق تعرفه سال گذشته نظام روانشناسی و مشاوره کشور می باشد. شعار ما : آرامش سهم همه مردم ایران زمین است. با ما تماس بگیرید تا آرامش سهم زندگی تان شود.

برای گفت و گو با مشاورین مرکز ما از ساعت ۰۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی روزهای هفته و حتی ایام تعطیل با مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب به شماره zendeghima.ir تماس بگیرید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه