انواع کودک آزاری

کودک آزاری جنسی
   

هر ساله فجایع فراوانی مبنی بر کودک آزاری و سوءاستفاده از کودکان گزارش می شود. به طور نمونه در ایالات متحده سالانه بیش از ۳ میلیون کودک آزاری گزارش می شود. این یک اپیدمی وحشتناک و عذاب آور است که ما ملزم و متعهد هستیم هر چه سریع تر به آن پایان دهیم. برای این کار ابتدا باید آگاهی از این مسئله را افزایش دهیم و بیشتر در مورد کودک آزاری بدانیم.

کلمات کلیدی( انواع کودک آزاری|کودک آزاری |کودک آزاری جسمی |کودک آزاری جنسی )
زمان مطالعه تخمینی : ۷ دقیقه

کودک آزاری چیست؟

کودک آزاری زمانی اتفاق می افتد که پدر یا مادر و یا یکی از مراقبین کودک، چه از طریق اقدام عملی یا غیر عملی باعث آسیب، مرگ، ضربات و آسیب های احساسی و یا ایجاد خطر جدی برای کودک شود. کودک آزاری اشکال مختلفی دارد از جمله، آزار جسمی، آزار و سوء استفاده جنسی، بی توجهی به کودک، استثمار(کار کشی از کودک)، و آزار و سوءرفتار عاطفی با کودک.

کودک آزاری جسمی

کودک آزاری جسمی زمانی است که پدر و مادر یا یکی از مراقبین کودک، باعث آسیب جسمی عمدی یا غیر تصادفی به کودک می شوند. گزارشات حاکی از آن است که بیش از ۲۳ درصد بزرگسالان در زمان کودکی مورد آزار جسمی قرار گرفته اند. نشانه های بسیاری از سوء استفاده جسمی وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره می شود.

کودک آزاری فیزیکی شامل کتک زدن، لگد زدن، سوزاندن، گاز گرفتن، کشیدن موها، فشار دادن گلو به قصد خفه کردن، پرتاب کردن و دور انداختن کودک، شلاق زدن، و یا هر اقدام دیگری است که کودک را مجروح کند. حتی اگر والد یا مراقب کودک، به قصد شوخی به او آسیب بزند هم مرتکب کودک آزاری شده است. کودکی که در معرض خطرات جسمی قرار داشته باشد آینده ای تلخ پیش روی او خواهد بود.

انسان هر آن چه در کودکی می آموزد و یا هر گونه که با او رفتار می شود با سایرین رفتار خواهد کرد. این یک فاجعه برای جوامع بشری است که والدین به جای تربیت سالم و آگاهانه، کودک را تحت فشارهای جسمی و روانی پرورش می دهند. اگر والدینی می شناسید که نشانه های بالا را دارند حتما با یک مشاور و متخصص روانشناسی مجیب تماس بگیرید و راهکارهای مدیریت چنین وضعیتی را از او بپرسید.

انواع کودک آزاری

کودک آزاری جنسی

این نوع از کودک آزاری زمانی رخ می دهد که یک بزرگسال، کودک را مورد آزار و تجاوز جنسی قرار دهد یا او را درگیر فعالیت های جنسی خود کند. همچنین زمانی که یک کودک دیگر که به لحاظ سنی بزرگتر و از نظر بدنی قوی تر از کودک دیگر است او را مورد تجاوز قرار دهد و از او به عنوان اهرمی جهت رفع نیازهای جنسی خود استفاده کند. گزارش های یکی از کشورهای مطرح جهان نشان می دهد بیش از ۲۰ درصد بزرگسالان در کودکی مورد تجاوز و سوء استفاده جنسی قرار گرفته اند. این عمل می تواند در قالب های زیر اتفاق بیافتد:

سوء استفاده های بدون تماس

درخواست از کودک برای نشان دادن اندام های جنسی اش

درخواست از کودک برای نشان دادن حرکت های و پوزیشن های جنسی

صحبت های جنسی و نامناسب

سوءاستفاده توام با تماس

رابطه جنسی دهانی

دخول

ساخت فیلم جنسی از کودک

کودک آزاری جنسی می تواند خطرات جدی به روح و جسم کودک وارد کند. در واقع کودکی که مورد سوءاستفاده و بدرفتاری های جنسی قرار گرفته علائمی جسمی و رفتاری خاصی دارد. به طور مثال اگر کودک در راه رفتن و نشستن مشکل داشته باشد و در ناحیه لگن و مقعد احساس درد کند احتمالا مورد آزار قرار گرفته است. خونریزی، کبودی، تورم و خارش نواحی تناسلی می تواند نشانه های دیگری از آزار جنسی باشد. همچنین ممکن است رفتارهای خاصی از کودک سر بزند.

به طور مثال علائمی مانند، کم اشتهایی، اضطراب، انزوا و افسردگی، عدم اعتماد به نفس، ضعف تحصیلی، تلاش برای خودکشی، مصرف مواد مخدر، خود ارضایی بیش از حد و غیره می توانند زنگ خطری برای والدین کودک باشند. چنین کودکی بهتر است تحت درمان متخصصان مراکز روانشناسی قرار بگیرد. اگر چنین علائمی در کودک دیده می شود سعی کنید مشکلات جسمی  و رفتاری اش را به طور کامل  و دقیق با یک مشاور در میان بگذارید و از حاد شدن مسئله جلوگیری کنید. چرا که عواقب این نوع آزار زندگی و آینده فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

انواع کودک آزاری

کودک آزاری عاطفی

زمانی که پدر و مادر یا یکی از مراقبین کودک پیشرفت های روحی و اجتماعی کودک را به خطر بیاندازند یا سبب آسیب شدید عاطفی کودک شوند کودک آزاری عاطفی یا احساسی رخ داده است. در حالی که ممکن است یک حادثه ناگهانی موجب آزار کودک شود اما اغلب این نوع کودک آزاری یک الگوی رفتاری اشتباه است که در دراز مدت اتفاق می افتد. گزارشات ایالات متحده آمریکا نشان می دهد بیش از ۱۰ درصد بزرگسالان، در کودکی مورد آزارهای عاطفی قرار گرفته اند. این نوع از کودک آزاری در قالب توهین، سرزنش، تهدید کردن، محدود کردن کودک به محیطی کوچک(زندانی کردن کودک)، ممنوعیت بازی، و فریاد کشیدن بر سر کودک نمود پیدا می کند.

نادیده گرفتن کودک

نادیده گرفتن کودک نوع دیگری از کودک آزاری است. این مورد زمانی اتفاق می افتد که والد یا مراقب، نظارت، محبت و پشتیبانی مورد نیاز برای سلامتی، ایمنی، و رفاه کودک را از او سلب کند.غفلت از کودک یا همان نادیده گرفتن کودک شامل موارد زیر است که هر کدام به اختصار توضیح داده شده است.

نادیده گرفتن جسمی: کودک به خوراک، پوشاک و جای امن و سالم احتیاج دارد. سلب هر کدام از این موارد یعنی نادیده گرفتن جسمی کودک.

نادیده گرفتن احساسی: کودک به احساس آرامش و پشتیبانی عاطفی نیاز دارد، اگر کودکی علائم بیماری روانی داشته باشد بهتر است درمان شود.

نادیده گرفتن پزشکی: برخی از افراد به دلایل دینی و عقاید مذهبی، کودکشان را از خدمات پزشکی محروم می کنند که این مصداق بارز نادیده گرفتن کودک است.

نادیده گرفتن آموزشی: والدین و مسئولان مدارس باید فرصت های تحصیلی را در اختیار کودک قرار دهند و سلب این موقعیت از کودک نمودی از نادیده گرفتن آموزشی است.

این حقیقتی انکارناپذیر است که اگر کودکی در طول زندگی مورد آزارهای جسمی، جنسی و عاطفی قرار بگیرد در آینده رفتارهای ناشایستی از او سر خواهد زد. بنابراین اگر کودکی علائم مورد آزار و سوءاستفاده قرار گرفتن را داشته باشد بهتر است تمام جزئیات مشکلات جسمی  و رفتاری او به یک متخصص روانکاو گزارش شود. دریافت راهنمایی از متخصصان مراکز روانشناسی مجیب در این زمینه امری  الزامی و ضروری است.

مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی مجیب با کادری متعهد، متخصص و مجرب در زمینه های مختلف از جمله درمان کودکانی که مورد آزار قرار گرفته اند، آماده خدمت رسانی به شما بزرگواران می باشد. مزیت های این مرکز شامل، مشاوره تخصصی روانشناسی، مشاوره توسط برترین روانشناسان کشور، امکان تماس در تمام طول روز  بدون رزرو و وقت قبلی، مشاوره آنلاین و در لحظه، مشاوره با خانم یا آقا به انتخاب شما، مشاوره بر اساس تعرفه سال گذشته نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بدون نیاز به مراجعه حضوری و ترافیک و مشکلات حمل و نقل می شود. همین مزیت های مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی است که در کنار کادر متخصص آن، این مرکز را از سایر مراکز متمایز می کند.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی با برترین متخصصان کشور از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل با شماره zendeghima.ir تماس حاصل فرمایید.

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه