علت خودشیفتگی در جوانان نسل امروز و راه های درمان آن

   

علت خودشیفتگی چیست؟

احتمالا در طول زندگی خود با افرادی برخورد داشته اید که غرور و خودخواهی را به حد اعلا رسانده اند و آنچنان در خود غرق شده اند که گویا هیچ انسان دیگری روی کره زمین وجود ندارد. این اشخاص را خودشیفته می نامند.شایان ذکر است که تفاوت مهمی بین خودشیفتگی و داشتن اختلال شخصیتی خودشیفته وجود دارد. افرادی که غرور و اعتماد به نفس بالایی دارند ممکن است دچار خودشیفتگی شده باشند اما اختلال شخصیتی خودشیفته یک نوع بیماری روانی است که باید تحت درمان قرار بگیرد.

کلمات کلیدی( خودشیفتگی | علت خودشیفتگی| علایم خودشیفتگی |درمان خودشیفتگی| مشاوره شخصیتی )
زمان مطالعه تخمینی : ۶ دقیقه

آنجه خواهید خواند:

  • علت خودشیفتگی چیست؟
  • راهکار شناخت افراد خودشیفته
  • درمان خودشیفتگی

علت خودشیفتگی به صورت دقیق ناشناخته است اما نظرات متعددی وجود دارد. برخی معتقدند که از شیوه تربیتی گرفته تا نحوه برخورد فرد با اضطرابش، در این زمینه موثر هستند. گاهی والدین احساس می کنند با ساختن تندیسی از فرزندشان، کمک بزرگی به اعتماد به نفسش می کنند. این مساله هم جنبه مثبت دارد و هم منفی. و به شدت و ضعف این عمل بستگی دارد. حد اعتماد به نفسی که یک فرد سالم باید داشته باشد، متعارف و معمول است. اما اشخاصی که دچار خودشیفتگی می شوند، میزان اعتماد به نفسشان غیرعادی و غیرمعمول می باشد. که البته حاصل شدت توجه و اعتماد به نفسی است که والدین به آن ها تزریق می کنند.

البته خلاف این قضیه نیز درمورد علت خودشیفتگی وجود دارد. کودکانی که با بی توجهی والدین مواجه می شوند، برای جبران خلأهای درونی خود مسیر خودمحوری را انتخاب می کنند و اندک اندک به فردی خودشیفته تبدیل می شوند.

علت خودشیفتگی علت خودشیفتگی در جوانان نسل امروز و راه های درمان آن

علت خودشیفتگی جوانان و بزرگسالان و ریشه آن در کودکی

در رابطه با علت خودشیفتگی در دنیای معاصر، می توان گفت که امروزه نظام های خانوادگی، عملکرد مناسبی در رابطه با فرزندپروری ندارند. و نتیجه آن افزایش خودشیفتگی در فرزندان امروز است. اولین علت خودشیفتگی در نسل امروز، این است که امروزه والدین، نسبت به نسل های قبل از خود، حساسیت و توجه بیشتری نسبت به الگوهای جامعه دارند؛ به طوریکه به علت تغییرات در فرهنگ جامعه، برای نمونه، در این دوره ازدواج ها معمولا با انتخاب جوانان انجام می شود و دیگر اجباری در کار نیست. برای مثال، تنبیه بدنی کودکان در دنیای امروزه کاری عجیب و غیرمعمول است و در کنار آن، احترام به فرزندان و بالا بردن عزت نفس آن ها، روز به روز بیشتر مورد توجه والدین و اطرافیان قرار می گیرد.

درواقع در نسل جدید، یک نوع از بین رفتن قدرت اتفاق افتاده است. زیرا دیگر والدین به عنوان اشخاص قدرتمند در ذهن فرزندان در نظر گرفته نمی شوند و دوران کودکی آن ها، بدون هیچ درکی از اقتدار والدین گذشته است و همان قدرت با سرعت بسیار بالا به نهادهای آموزشی و اجتماعی منتقل می شود.

فرزندان نسل های گذشته، به والدین خود به عنوان اشخاص قدرتمندی نکاه می کردند که در عین حال که تکیه گاه قدرتمندی برای آنان بودند، در مواقع لزوم به دلیل اشتباه ها و خطاها، فرزندانشان را تنبیه و بازخواست می کردند. اما با تمام این توصیفات، محبت کافی را نیز نثارشان می کردند. این اتفاقات در زندگی مردمان قدیم و فرزندان نسل قبل، باعث می شد تا آن ها با تصویر شخصی آرمانی و خارق العاده و بتی شکست ناپذیر از والدین خود بزرگ نشوند و تصورشان از والدین خود، به واقعیت نزدیک تر باشد.اما در دنیای امروز، تعریف و تمجید افراطی از کودکان توسط والدین، اغراق در توانایی های فرزندان، عدم انتقاد و مواخذه از کودکان در مواقع لزوم، برآورده کردن دائمی نیازهای فرزندان و عدم اقتدار در والدین، باعث ایجاد شخصیتی پرتوقع و غیرقابل تحمل در کودکان امروز شده است.

فرزندانی که با این تصورات بزرگ می شوند، در برخوردهای اجتماعی خود در آینده دچار مشکل می شوند و دیگران نمی توانند آن ها و اخلاقیات آن ها را تحمل کنند.

علت خودشیفتگی در فرزندان نسل جدید، علاوه بر عدم وجود اقتدار در والدین، می تواند نتیجه افزایش تعداد خانواده های آشفته و متشنج در دنیای امروز باشد.

همچنین، بررسی ها نشان می دهد که علت خودشیفتگی در فرزندان، ممکن است خودشیفتگی در والدین آن ها نیز باشد.

درنتیجه، با این روند جلو رونده باید منتظر نسلی خودشیفته باشیم که تمام تلاششان را برای وارد آوردن اثرات مخرب بر پیکر جامعه می کنند.

با توجه به تمام موارد ذکر شده، بهتر است توجه متخصصان علم روانشناسی، به جای درمان، متمرکز به پیشگیری از بروز این مشکل در جامعه باشد. در این راستا، نیاز به ارائه خدمات گسترده آموزشی و روانشناسی در زمینه شیوه های صحیح و مناسب فرزندپروری، به شدت احساس می شود.علت خودشیفتگی دو علت خودشیفتگی در جوانان نسل امروز و راه های درمان آن

مرکز مشاوره تلفنی، با بهره گیری از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور، برای شما هم وطنان گرامی بهترین برنامه های آموزشی تربیت فرزند، راه های پیشگیری از خودشیفتگی، بالا بردن اعتماد به نفس صحیح را فراهم کرده است. همچنین متخصصین مرکز، راه های درمان افرادی که دچار خودشیفتگی شده اند را با حوصله و صبر کافی برای شما توضیح می دهند تا شما مطمئن باشید که پس از تماس با مرکز مشاوره تلفنی ما، مشکلی برای برخورد با این اشخاص نخواهید داشت. روانشناسانی که در مرکز مشاوره ما فعالیت می کنند، با صرف وقت کافی و با دلسوزی و تخصص فراوان به صحبت های شما گوش داده و سپس بهترین و مناسب ترین راهکارها را ارائه می دهند. در نهایت به این نکته بسنده می کنم که هدف ما و تیم ما در مرکز مشاوره تلفنی، کمک به زندگی بهتر و برخوردهای اجتماعی شما هم وطنان است. لذت بردن از زندگی حق همه جوانان این مرز و بوم است. به ما اعتماد کنید و با تماس با شماره های مشاورین ما، خودتان را برای یک زندگی آرام و لذتبخش آماده کنید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره روانشناسی و خانواده با برترین متخصصان کشور

از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا صفر با شماره

از ساعت ۰۸ صبح الی ۱۲ شب در تمامی ایام هفته و حتی روز های تعطیل تماس حاصل فرمایید.

 

 

برای مطالب جذاب دنیای روانشناسی همیشه مارا دنبال کنید

0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه